Побой между ученици и учител - "по принцип" учителят не трябвало да удря с юмруци по главата (ВИДЕО)

11891
Побой между ученици и учител - "по принцип" учителят не трябвало да удря с юмруци по главата (ВИДЕО)
Снимка: Pixabay

Удряше ме, докато не припаднах. Това заяви 13-годишната Барбара, която се оказа участник в бой с момиче. Всичко става в основно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в ловешкия квартал "Гозница", като се случва още на 8 март, но чак сега излиза на бял свят заради публикуван видеозапис във Facebook. На него се вижда как момиче държи друго за косата, а възрастен мъж опитва да ги разтърве, не успява, и почва да бие с юмруци по главата на момичето, което държи другото.

Версията на Барбара, която е удряното от възпитателя момиче, е, че тя се скарала с едно от момчетата в класа си – Алекс, а друго момиче - Франческа, което му е приятелка, скочила върху нея. След това се намесил учител – г-н Димитров, който обаче раздал правосъдие на дърпащите се момичета с юмруци. Версията на Барбара е, че възпитателят я е налагал с юмруци по главата и това ѝ е причинило припадък.

Баща преби дъщеря си, удрял я със свещник по главата

14-годишна от Сливен е в тежко състояние и множество кръвонасядания, след побой от баща си. Към момента момичето е стабилно и без опасн...

Днес ще отидем да изкараме медицинско, добави майка ѝ, според която Барбара е със специални образователни потребности, трудно възприема и запомня и всъщност има проблем с агресията, като има официални документи за състоянието ѝ. Затова за Барбара имало ресурсен учител, но той не ходел на занималня, когато става и боят. А момичето обясни видяното на клипа – че държи своя съученичка за косата, защото изпаднало в безпаметно състояние. И обвини "г-н Димитров", че не я удря за пръв път – бил я налагал по главата в други случаи, когато имало конфликти в класа.

Същевременно родителите на Франческа бяха категорични, че дъщеря им била влачена по пода за косата и Барбара не я е пускала, като защитиха учителя. "Тя е като питбул", каза майката на Франческа, а бащата добави, че "по принцип" не бива да се бие дете с юмруци по главата.

Според директора Валя Тодорова, която говори пред Нова телевизия, не е чула разказа на децата, участвали в конфликта. Тодорова казва, че говорила с родителите – имало сбиване за 3-4 минути, разтървани били децата. Тя отрече, че който и да е ѝ е докладвал за инцидента, който се случил на 8 март. Директорът обеща да има наказание за учителя.

Еленко Начев, от регионалното образователно управление в Ловеч, обясни, че ще бъде създадена комисия, която да проучи случая. А началникът на РУ-Ловеч Златин Михайлов каза, че са установени всички лица в инцидента, учителят, който се вижда на клипа, е арестуван за 24 часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Откриха трупа на мъж след потушаването на пожар в Благоевград

Излъгаха, че им е син: Мъж и жена се опитаха да извадят българска лична карта на чужденец

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com