Поддържащата фирма е дошла 10 мин. след аварията с асансьора

11465
Поддържащата фирма е дошла 10 мин. след аварията с асансьора
Снимка: БГНЕС

Поддържащата фирма е спазила нормативното изискване за реакция до един час. Първият екип на фирмата е дошъл на 10-тата минута, а вторият – на 20-тата минута. Това каза за Агенция „Фокус” председателят на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор - Стефан Цанков по повод случая със загиналия 53-годишен мъж в столичния квартал Гео Милев късно снощи.

По думите на Цанков този случай е доста по-различен от предишния инцидент с асансьор, когато една жена загина, а друга беше ранена след пропадане на съоръжението.

Пореден нещастен случай с асансьор в столицата

Пореден нещастен случай с асансьор е станал в столичния квартал „Гео Милев“. Трагедията се е случила снощи,когато Мъж и жен...

„Тук говорим за закъсали хора, които са предприели действия по отваряне на вратите при условие, че навсякъде в асансьорните кабини е написано, че в случай на закъсване не трябва да се предприемат такива действия, а да се изчака поддържащата фирма.

„Това е довело до този трагичен инцидент. Предстои да бъде уточнено защо асансьорът е закъсал, но при всеки един може да се случи. Това са защитни системи, които сработват в определени условия”, посочи Стефан Цанков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com