X
 
 

Поставят светофар на пешеходната пътека, на която джип блъсна дете в Пловдив

407 1
Поставят светофар на пешеходната пътека, на която джип блъсна дете в Пловдив
Снимка: iStock/Guliver
След инцидента в четврътък, 10 октомври, 8-годишното дете е стежки наранявания. То е настанено в университетската болница "Св. Георги" с фрактура на ключицата и тежка гръдно-коремна травма, заради която е приет в лечебното заведение.

Опасната пешеходна пътека се намира на бул.Васил Априлов на пътя към София и АМ "Тракия". Булевардът води и към близката индустриална зона.

Край пешеходната пътека се събраха родители, които настояха на мястото да се постави светофар, за да е безопасно за деата им,съобщи Нова тв.

"Това е пешеходна пътека, на която се пресича на късмет. Отсреща има детска градина, ясла, пощенски клон. Ежедневно тук пресичат майки с колички, дечица и възрастни хора. Ако две от колите спрат, обикновено третата не спира. Всичко става с махане, благодарене, изчакване.", каза една от протестиращите.

Това не е първи инцидент на пешеходната пътека, каза друга майка. Пресичането е много рисково. Друг протестиращ разказа, че преди 10 години сестра му е била блъсната на същото място, за радост без сериозни последици.

"Искаме светофар или нещо друго, което да накара шофьорите да карат по-бавно и внимателно.", настояха родителите.

8-годишно дете ударено от джип на пешеходна пътека

Осемгодишно дете е било ударено от джип на пешеходна пътека в Пловдив. Закарано е в болница за прегледи, съобщиха от полицията, цитиран...

В момента пешеходната пътека е повдигната, но по думите им, това не помага да се ограничи скоростта. "Когато си с джип това няма да те спре, както се е случило", коментира една от майките.

Родителите казаха, че ще сезират институциите и местната власт за изграждането на сигнализационна система.

"Още в сряда ще се събере експертния съвет, който ще разгледа ситуацията. С оглед на трафика и пътникопотока ще вземем решение. Моето лично мнение е, че ще бъде поставен светофар от тези, които се управляват с бутони при нужда да преминават пешеходците, защото трафикът в района е много голям. Има две възлови кръстовища на малко разстояние и не би следвало да правим задръствания", коментира Пламен Вълков, директор на общинското предприятие "Контрол на транспорта" в Пловдив.

По думите му светофарът ще бъде изграден в най-бързи срокове, съобразени с наредбите.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Катастрофа е затапила АМ "Тракия"
Катастрофа е затапила АМ "Тракия"

Катастрофа на магистрала "Тракия" задръсти движението. Сблъсъкът е станал на около 25 км преди столицата. Към момента е образувана опашка...