Повдигат две обвинения срещу кмета на Септември Марин Рачев

7316
Повдигат две обвинения срещу кмета на Септември Марин Рачев
Снимка: Община Септември

Кметът на община Септември Марин Рачев е задържан и ще му бъдат повдигнати две обвинения. Това съобщиха в Пазарджик ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Припомняме, че по-рано днес (1 февруари) сградата на община Септември бе претърсена в рамките на специализирана операция.

ГДБОП претърсва кабинета на кмета на Септември

Специализирана акция на прокуратурата се провежда в Община Септември. Служители на ГДБОП претърсват се кабинета на кмета Марин Рачев и ...

Арнаудова уточни, че обвинението за безстопанственост е свързано с общо 7 договора за обществени поръчки, сключени от март 2016 г. до март 2017 г., за ремонти на улици в гр. Септември и в село Семчиново. Според държавното обвинение Рачев не е упражнил достатъчен контрол върху строително-монтажните работи, които били некачествено или непълно извършени.

В резултат са нанесени щети за около 100 хил. лева. Изпълнителят на ремонтите е дружество, собственост на роднина на кмета, каза Арнаудова.

Второто обвинение е за сключване на неизгодна сделка от март 2017 г. "Сделката е за имот, който Рачев е ползвал, преди да стане кмет, сключена на стойност със 100 хил. лева над стойността на имота", каза Румяна Арнаудова.

Гешев от своя страна уточни, че предмет на разследване ще бъде цялото родословно дърво на кмета. "Свързаните с него фирми, които са доста и не мога да ги изредя всичките и да ги възпроизведа правилно към този момент, са управлявани, представлявани, собственост на втори братовчедки, съпруги и всякакви други, които в момента не мога да ги възпроизведа", заяви той.

Отново искания за отстраняване на кмета на Септември

Инициативен комитет "Да спасим Община Септември" настоява кметът на Община Септември Марин Рачев да бъде отстранен от поста му, тъй ка...

По думите му в последните две години те са получили обществени поръчки за над 13 милиона лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com