Повдигнаха обвинения на 15 души за мокри поръчки

10452
Повдигнаха обвинения на 15 души за мокри поръчки

Общо 15 души получиха обвинения за участие в организирана престъпна група, която беше разбита вчера (31 юли) при специализирана полицейска операция.

Двама от тях - Валентин Янев, известен като Вальо Боксьора, и кикбоксьорът Мартин Антов, са били тартори на бандата. Антов е бивш бодигард и шофьор на Антон Петров-Хамстера. Не е ясно обаче кой е давал мокри поръчки на групата, тъй като от МВР не са дали официално разяснения, информира bTV.

Арестуваха 12 души при разбиване на престъпна група

Общо 12 души бяха арестувани при специализирана полицейска операция днес. Те са заподозрени в извършването на повече от две убийства, н...

Една от поръчките е била особено брутална - групата е трябвало да счупи краката на двамата мъже и да им открадне автомобилите, казаха още от вътрешното ведомство, като уточниха, че жертвите са свързани със сделката за Пенсионен фонд "Доверие". "Набелязаните жертви са бивш директор на "Информационно обслужване" АД и физическо лице, което има участие като юридическо лице, свързано със сделката за Доверие", обяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Сделката за "Доверие" все още не е довършена, тъй като има съмнения относно прозрачността и самоличността на кандидат-купувача - офшорна фирма от Великобритания.

За пет години групата е създала едно ядро, което е участвало във всички поръчки, но в различни конфигурации, допълниха от прокуратурата. Валентин Янев например, винаги е бил свързан с убийствата. В групата като участници влизат още Пейо Карамихов, Ангел Мечкаров, Валери Александров, Радослав Раденков, Иван Илиев, Симеон Николов, Николай Рангелов, Христо Христов, Николай Стойков, Димитър Георгиев, Жечо Белясим, Денислав Пеев и Цветомил Петров – Мечката, който също е сред най-приближените до Хамстера.

Групата е била „на пазара" от 2008 г. и е приемала поръчки за убийства, грабежи и палежи, каза заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

Досега са събрани доказателства за 3 убийства, 5 грабежа и 1 палеж. Една от поръчките е предотвратена, похвалиха се от МВР и прокуратурата.

При акцията са иззети са два автомата, както и други оръжия, и веществени доказателства. Използвани са и СРС-тата, не скриха от прокуратурата.

Мерките за неотклонение и на 15-те задържани ще бъдат разгледани в петък.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com