Продават фаталния апартамент в Лясковец

13765
Продават фаталния апартамент в Лясковец
Снимка: БГНЕС

Делото за принудително настаняване в психиатричното заведение на майката на стрелеца от Лясковец беше прекратено от състав на Великотърновския окръжен съд днес. Съдиите потвърдиха като законосъобразни мотивите на Районния съд в Горна Оряховица, че Стефанка Савова не е обществено опасна и няма психически отклонения, информира БТА.

В хода на делото стана ясно, че Окръжната прокуратура във Велико Търново вече не поддържа искането си за принудително настаняване в психиатрично заведение на Савова, майка на 53-годишния Петко Савов. Последният застреля един служител на МВР и рани други трима при специализирана акция на в Лясковец.

Журналисти бяха допуснати до дома на стрелеца от Лясковец

Журналисти влязоха в апартамента в Лясковец, откъдето на 14 март Петко Петков стреля и уби командос и рани трима негови колеги. Журна...

Решението на Окръжния съд не подлежи на обжалване, информира БТА.

Стефана Савова ще обяви за продажба апартамента, в който се случи инцидента на 14 март. Това заяви тя пред журналисти в Съдебната палата, предаде „Фокус”.

Майката на Петко Савов посочи, че все още не е определила цената на имота. Тя заяви, че намерението и е да напусне града. В момента майката на лясковския стрелец все още обитава евангелския център за временно настаняване в Горна Оряховица.

Жената се появи в съдебната зала с подписка, съдържаща 151 подписа в подкрепа на това, че тя не е „луда”.

Отмениха психиатричната експертиза на майката на стрелеца от Лясковец

Окръжният съд във Велико Търново отмени тройната психиатрична експертиза назначена от Горнооряховския районен съд на 76-годишната Стефа...

Обективната истина се изясни. Това каза адвокатът на Савова - Виктор Костов, след прочитане определението на Окръжен съд-Велико Търново. Той заяви, че доверителката му е 76-годишна вдовица, която „нито е луда, нито е опасна”.

Адвокатът посочи, че на този етап не може да отговори дали ще защитава и самия Петко Савов. Юристът обясни: „Обсъждаме различни възможности, коментираме с други адвокати линии на защита, но е прекалено рано. Когато станат ясни нещата, то тогава медиите ще имат информацията, която е нужна. В момента изследваме различни възможности за защитници, които да са договорни защитници, а не служебно назначения защитник”.

 

 

 

Йовчев: Обяснихме всичко за Лясковец. Атанасов: Заметохте под чергата

Не мога да се съглася с тезата "шефовете перфектни, подчинените неадекватни". Изнесохме данни, че областният директор на МВР във Велико...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com