Производителят на ракията-убиец от Якоруда иска да излезе от ареста

2958
Производителят на ракията-убиец от Якоруда иска да излезе от ареста
Снимка: БГНЕС

Тайфи Мекльов, обвинен за търговията с опасната ракия, убила шестима души в Якоруда, иска по-лека мярка за неотклонение. Днес (10 март) Апелативният съд ще заседава по мярката, предава репортер на БГНЕС.

В края на миналата година Окръжната прокуратура в Благоевград привлече като обвиняем Тайфи Мекльов за това, че на 25 и на 26 декември 2015 г. е продал общо 6 литра метилов алкохол. Опасното за здравето питие е причинило смърт на повече от едно лице и апелативните магистрати прецениха, че към момента доказателствата са достатъчни, за да подкрепят обосновано предположение за това. Самият Мекльов не се яви в съда, а през януари тази година съдът отказа да измени мярката му за неотклонение.

Домашната ракия - традиция или удобно прикритие за винпроми менте

В спор с много висок градус се превърна дискусията между журналиста Иван Бакалов и съпредседателят на сдружение "Българската домашна ра...

Тайфи Мекльов каза, че алкохолът, убил шест души в Якоруда, му е доставен от Юсуф Мемчов, починал на 21 декември. Родителите на Мемчов отрекоха това и казаха, че мъртвият им син е набеден от Мекльов. Пред БГНЕС Айше Мемчова, майка на Юсуф бе категорична, че синът й е набеден от Мекьов, защото е мъртъв и не може да се защити. Като причина за смъртта му в епикризата бе записана аневризма. На 13 януари обаче беше ексхумирано тялото на 33-годишния Мемчов, който е първият пил от ракията с високо съдържание на метилов алкохол. Ексхумацията потвърди, че Юсуф е шествият починал от алкохола.

Според прокуратурата, версията на Мекльов за 6-те литра алкохол, убил шестима и пратил осем други в болница, е по-скоро защитна, отколкото вярна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com