Прокуратурата иска постоянен арест за Куката, Чеченеца и Емили Тротинетката

6627
Прокуратурата иска постоянен арест за Куката, Чеченеца и Емили Тротинетката
Снимка: Emily Josephine Mills/Facebook

Прокуратурата е събрала достатъчно доказателства, че Куката, Чеченеца и Емили Тротинетката в съучастие са извършили непристойни действия, повдигнала им е обвинения за хулиганство и ще внесе искания в Районния съд в Пловдив за постоянното им задържане, стана ясно от думите на наблюдаващия прокурор Веско Ириков по време на съвместен брифинг между полиция и прокуратура. Припомняме, че скандалът се разигра след като тримата публикуваха клип как се гаврят с момче със специални образователни потребности и последва задържането им.  ОЩЕ: Предозиране: Емили Тротинетката и Чеченеца разхождат на каишка болно дете във видео

Наблюдаващият прокурор отбеляза, че деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм. „В търговски център пред множество граждани са склонили свидетеля Д.Д. от град Пловдив да бъде вързан в областта на шията за колан, стоейки на колене да имитира движенията на куче, на което се дават команди и подхвърлят предмети. Посвоему това е квалифициран състав на престъплението хулиганство, което предвижда лишаване от свобода до пет години. Двама от обвиняемите П. К. и Т. Ч. са осъждани, реабилитирани към датата на деянието. Третото лице е неосъждано“, каза още наблюдавашият прокурор. ОЩЕ: Удължиха на 72 часа ареста на Чеченеца, Тошо Куката и Емили Тротинетката

Стана ясно, че Чеченеца е осъждан за грабеж, извършен 2017 г., другото лице Куката само в рамките на две години е осъден 7 пъти за три грабежа, една кражба, лека телесна по хулигански подбуди и закана с убийство.

Полицията е задържала Чеченеца и Куката в Пловдив за броени часове. Впоследствие органите на реда свързват с Емили Тротинетката, но лицето е отказало да се яви пред МВР. 

"Незабавно същото беше обявено за общодържавно издирване и с помощта на колегите от СДВР беше задържано на територията на град София. Впоследствие същото беше конвоирано до град Пловдив", добави заместник-директорът на ОДМВР - Пловдив Радослав Начев. ОЩЕ: СЕМ наказва медиите, излъчили клипа с момче, вързано като куче

Още по-притеснително е, че няма постъпило обаждане на телефон 112 в деня на извършването на непристойните действия. "Ако някой беше сигнализирал на телефон 112 полицията щеше да вземе мерки", каза Начев.

Районният прокурор на Пловдив Петър Петров допълни, че първоначално пострадалият се е съпротивлявал, но е бил придуман да се снима във видеото, като след заснемането на кадрите не е знаел какво ще се излъчи. 

Също така на общ познат на трите задържани лице е било възложено да намери лесно податливо лице на манипулации, което да бъде убедено да изиграе именно ролята на куче и да бъде водено на каишка на обществено място.

"В тази връзка това лице се свързва с пострадалия, който е на 20 години и е лице със специални образователни потребности и започва настойчиво да го увещава чрез съобщения във "Фейсбук" и чрез обаждания по телефона да се съгласи да се срещне с негови приятели, които снимат клип и които пострадалото лице също знае, че се занимават с тази дейност", обясни районният прокурор.

Обръщам се към родителите. Внимавайте какви клипчета гледат вашите деца. Внимавайте какви инфлуенсъри следват. Често пъти попадат на лоши примери, считат тези лица за добър пример, а това не е така. Внимавайте и следете какво вършат децата ви", каза още районният прокурор. ОЩЕ: КЗД се самосезира заради клипа с вързаното момче

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Прокуратурата се зае със случая с простреляното дете в Арбанаси

Явор Божанков с коментар за инцидента, при който синът му простреля дете

Дете простреля свой връстник на рожден ден

Верижна катастрофа в тунел "Люлин" в столицата

Млад мъж загина при удар с мотоциклет

"Нагазих в блатото": Изнудват бивш министър с порно

Кражби в моловете: Търговците отчитат големи загуби

28-годишен отвлече непълнолетна в Кърджали

МВР работи по 4 сигнала, свързани с изборите

Кандидат за депутат спретна гонка с полицията, отказа проба за наркотици

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com