Прокуратурата мълчи за доказателствата срещу шефа на ДАИ

1981
Прокуратурата мълчи за доказателствата срещу шефа на ДАИ

Разследват се корупционни практики в ДАИ – на национално и регионално ниво. Така говорителят на прокуратурата Румяна Аранудова лаконично обясни защо вчера (30 март) ДАНС и ГДБОП арестуваха шефа на ДАИ Цветелин Цветанов.

На директен въпрос открити ли са 6000 евро и 12 000 лева у Цветанов, както и тефтер, в който си е водил отчет за рушветите, Аранудова не отговори. Тя просто каза пред Нова телевизия, че са арестувани още 12 души. Ясно е обаче, че прокуратурата ще иска най-тежката мярка за неотклонение за Цветанов.

Арестуваха шефа на ДАИ за подкупи и фалшиви книжки

Арестуваха шефа на Агенция "Автомобилна администрация", бившата ДАИ Цветелин Цветанов при спецакция на ДАНС, ГДБОП и специализираната...

Относно случая, при който бяха задържани полицаи за разпространение на наркотици, Аранудова разказа, че първо е почнало разследване срещу полицай на име Милев, който искал 300 лева подкуп седмично, за да „закриля” студент. След това се разбрало, че втори полицай на име Апостолов накарал студента, който е свидетел на обвинението, да разпространява наркотици. На изричен въпрос дали студентът е бил дилър и преди това, Арнаудова отвърна, че към този момент няма доказателства, но ще се разследва и ще се изяснява. Продавани са марихуана и метамфетамини. Попитана как така студентът се е забъркал с полицаите, Арнаудова разказа, че след обиск на квартирата на свидетеля полицаите са заяви, че са намерили наркотици. Младежът е бил удрян, предал е и 337 лева на полицаите, без да има протокол за това.

Кой е зареждал полицаите с дрога – засега няма доказателства някой на по-високо ниво да е замесен в разпространението на дрога. Полицай Апостолов е казал, че има „готвачи”, които му приготвят наркотици и те са „специална марка”, правена специално за него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com