Прокуратурата отново иска имунитета на депутата от БСП Георги Михайлов

2230
Прокуратурата отново иска имунитета на депутата от БСП Георги Михайлов
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Иска се снемане на имунитет на Георги Михайлов за извършени данъчни престъпления. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по време на изявление пред Съдебната палата във връзка с поисканото от главния прокурор снемане на имунитета на депутата от БСП Георги Михайлов, предаде агенция „Фокус“.

По думите на Арнаудова финансова инспекция на Специализираната болница за лечение на хематологични заболявания показва, че много търговски дружества са доставяли значителен обем от медикаменти, въпреки че е налице презапасяване с лекарства. „За едно от лекарствата, което е за онкологични заболявания, сме установили сигурни доказателства за това, че са изплащани парични средства на стойност 164 000 лева за този медицински препарат без законно основание“, обясни Арнаудова и добави, че тези медикаменти само са били заприходени само на документи и не са постъпвали в болничната аптека. Парите са отивали по сметка на фирмата, уточни говорителят на главния прокурор.

Служител на БАБХ е задържан с подкуп

Служител на Областната дирекция по безопасност на храните (БАБХ) в Пловдив е задържан с подкуп. Това съобщи на брифинг заместник-окръжн...

Арнаудова припомни, че още през ноември мината година главният прокурор е поискал снемането на имунитета на народния представител, но за други две престъпления - безстопанственост и сключване на неизгодни сделки. По думите ѝ в рамките на разследването по тези обвинения се е стигнало до отправяне на искане за разкриване на данъчно-осигурителна информация за лицето и на банкова тайна. „Въз основа на доказателствата, които бяхме събрали, се установиха обстоятелства, че народният представител е получавал финансови средства от едно търговско дружество. „Установихме, че д-р Михайлов е получавал средства, тъй като е предоставил 200 000 евро на търговско дружество, което е плащало лихви за срока на договора за заем“, заяви Арнаудова. Установени са неверни обстоятелства в декларираните от него обстоятелства в справките декларации по ЗДДС. „За 2016 година народният представител не е декларира 44 000 лева, които всъщност е получил като лихви от дружеството, на което през 2013 г. е предоставил 200 000 евро заем“, допълни тя.

Агенцията за държавна финансова инспекция е затруднена от хаоса в документацията, каза още говорителят на главния прокурор. Прокуратурата очаква периодът на извършване на престъпленията и обемът на сумите да се разшири, подчерта още Арнаудова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com