Прокуратурата поиска постоянен арест за Перата

2058
Прокуратурата поиска постоянен арест за Перата
Снимка: БГНЕС

Районна прокуратура ще внесе днес в съда искане на мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо Петър Низамов, известен като Перата, и още две лица след протестите в Асеновград.

Районната прокуратура на Асеновград ще иска постоянен арест за 31-годишния Низамов за хулиганство и причиняване на лека телесна повреда. За 40-годишния Асен А., и 32-годишния Джавет Ю., също се иска постоянно задържане за хулиганство с особена дързост и цинизъм.

От прокуратурата информират, че на 2 юли в Асеновград, където се проведе протест с около 5 000 души, при достигане на участък с кръгово движение в града възникнал конфликт, който обвиняемият Петър Низамов заснел с личния си мобилен телефон. След това, без да бъде провокиран, той се насочил към оператор на телевизия бТВ, с когото не се познавали. Обвиняемият Низамов хванал оператора с едната ръка за врата и му нанесъл удар в областта на дясното око. Установено е, че обвиняемият Низамов отправил множество обидни думи към оператора, след което заплюл него и видеокамерата, която държал. Това било извършено пред много хора.

След намесата на полицейски служители инцидентът бил прекратен. По делото са разпитани свидетели, назначени са съдебно-медицински експертизи, приложени са видеозаписи от национални и кабелни телевизии, извършени огледи и др.

До момента обвиняемият Петър Низамов е осъждан три пъти за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Арестуваха Перата заради нападение срещу екип на bTV на протеста в Асеновград

Скандалният Петър Низамов-Перата, който се появи на снощния протест в Асеновград, беше задържан, тъй като има жалба от оператор на bTV ...

Спрямо другите две лица е установено, че на 26 юни в Асеновград, обвиняемият Асен А. и обвиняемият Джавет Ю. извършили хулигански действия в района но болницата в града, след възникнал конфликт между две групи. Двамата обвиняеми се държали агресивно, хвърляли камъни, обиждали, отправяли заплахи и носели дървени тояги. След инцидента те се укрили в село Боянци и в Асеновград, като били издирени и задържани от органите на МВР на 4 юли.

По същото досъдебно производство за хулигански действия с особена дързост и цинизъм са били задържани още девет лица, които са с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, взета от Районен съд-Асеновград на 30 юни 2017 г.

Двамата обвиняеми имат съпричастност към възникналия конфликт, което е установено след непрекъснати оперативно-издирвателни мероприятия. Обвиняемият Асен А. е осъждан, обвиняемият Джавет Ю. не е осъждан.

Днес, 6 юли 2017 г., Районен съд-Асеновград ще заседава по искането на прокуратурата за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com