Прокуратурата се съмнява в свидетелите си по делото срещу Марешки

2857
Прокуратурата се съмнява в свидетелите си по делото срещу Марешки
Снимка: БГНЕС

Делото, което се води от Варненския окръжен съд, срещу зам.-председателят на Народното събрание Веселин Марешки осъществи неочакван обрат.

Припомняме, че зам.-председателят на парламента е обвинен в нанасянето на лека телесна повреда на длъжностно лице – общинския съветник Костадин Костадинов (бел. ред. - случаят датира отпреди Веселин Марешки да стане депутат), както и за за изнудване в съучастие с Колева на Асен Миланов, наемател на пицарията Red Hot Pizzа.

Делото беше рестартирано на 26.1.2018 година, след като съдията Красимир Гайдаров си направи отвод през декември миналата година.

Прокуратурата обаче направи изненадващ ход и поиска освидетелстване на собствените си ключови свидетели. Искането бе подкрепено и от частното обвинение, пише "Стандарт". Асен Миланов, който е всъщност наемателят на помещението, заради което е поводът за това дело, и още двама свидетели ще трябва да бъдат диагностицирани със съдебно-психологическа експертиза, която да каже дали те са били годни, когато са давали показания. Психолог ще трябва да докаже дали състоянието на свидетелите е било адекватно и дали може да се разчита на техните думи като изговорени в ясно съзнание.

Две обвинения срещу Марешки, грозят го до 8 години затвор

Скандалният варненски бизнесмен Веселин Марешки ще трябва да се изправи пред съда, след като Варненската окръжна прокуратура внесе офиц...

Историята

Припомняме, че според обвинението, в периода 9.10 - 16.11. 2014 г. наемателят на заведението Red Hot Pizzа Асен Миланов бил принуждаван да плаща на Марешки и Колева наем от 10 000 лева, вместо на наемодателя Тони Димитров, с когото имал договорни отношения. Димитров, като бивш съпруг на Колева, е получавал наем за общо две заведения в кооперация, строена от Марешки.

Колева от своя страна се опитвала да върне собствеността си върху двете заведения. След като не успяла по съдебен път, тя потърсила съдействие на Марешки, твърди обвинението. След като Миланов не започнал да плаща наем на Марешки и Колева, двамата предприели ответни действия. Подавали жалби за проверка на законността на изградена външна конструкция, с която била увеличена площта на заведението, които довели до събарянето ѝ. Впоследствие, след искане на Колева, електрозахранването в обекта било спряно.

Тогава Миланов се обърнал за помощ към общинския съветник Костадин Костадинов. Наемателят на пицарията се надявал, че в качеството си на длъжностно лице Костадинов ще помогне за разрешаване на конфликта между него и Веселин Марешки. Костадинов се появил на място, а там, според неговата версия, се стигнало до конфликта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com