"Прокурорът", блъснал велосипедист, отнася справедливо наказание

8610
"Прокурорът", блъснал велосипедист, отнася справедливо наказание

Шофьор в Софийска районна прокуратура е водачът на "Маздра"-та, който блъсна велосипедист и беше заснет да спори с колоездачи, а след това разпространен в социалните мрежи и медиите.

След като клипът, в който водач на автомобил се представя за прокурор пред велосипедисти, беше видян от хиляди в интернет и националните телевизии, по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров са били предприети незабавни действия за установяване на самоличността на водача. Със съдействието на полицията е установено, че лицето, управлявало автомобила "Мазда", работи като шофьор в Софийска районна прокуратура. Спрямо него органите на КАТ са предприели предвидените в Закона за движение по пътищата действия, с цел налагане на санкции, съобщиха от днес от прокуратурата.

Скандално: Прокурор опитва да сгази колоездачи (Видео)

Видеоклип с поредно безумие на пътя набира популярност и възмутени коментари във Facebook. Клипът е пуснат от потребител на име Атанас...

От там уточняват, че в първия работен ден, във вторник, спрямо шофьора ще бъде започнато дисциплинарно производство. Заедно с това, районният прокурор ще възложи преценка на всички материали, събрани в 8-о РУП – София, за образуване и на наказателно производство за хулиганство.

Ръководството на прокуратурата оценява такива действия като крайно несъответни на стандартите за прилично поведение в обществото и на пътя, и поднася извинения на гражданите, участвали в инцидента, предизвикан от служителя, заявяват от прокуратурата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com