X
 
 

Психиатърка от Пловдив източи половин милион от Здравната каса

1474 1
Психиатърка от Пловдив източи половин милион от Здравната каса
Снимка: Божилова
Психиатърка от Пловдив е източила Здравната каса с половин милион лева, предава кореспондентът на Actualno.com в града под тепетата. Тя е изписвала на мними болни три скъпоструващи лекарства за параноидна шизофрения, които се дотират от Здравната каса.

Лекарката е била задържана 27 ноември при операция на Икономическа полиция и ДАНС. Разследването все още е в начален етап, но вече са събрани доказателства, че в ролята на пациенти са били поне 52 души.

Напрежение: Техника влезе в спорен терен в Пловдив, граждани искат да остане зелена площ

Багер влезе рано тази сутрин в пространството зад т. нар. Юбилеен блок в Пловдив. Теренът, предвиден за голям жилищен комплекс, нажежи ...

Лекарствата са ампули, които се слагат през двуседмичен период, а цената само на една е между 700 и 900 лв. Схемата работи поне от две години. Част от "болните" дори не знаят, че са били замесени, други са били в чужбина. Никой от пострадалите не е бил прегледан, нито познава лекарката. Затова пък всички те имат направления за специалист от поне 4-5 лични лекари - не само от Пловдив, но и от областта, откъдето има и "пациенти".  

В кабинета на частната практика на лекарката в Пловдив са открити и фалшиви печати. Документацията по получаването на безплатните скъпи лекарства е доста обемна, но тя очевидно се е справяла.

Други лица са вземали лекарствата от една и съща аптека, а по-нататък те са били продавани на половин цена на черния пазар. Поне това е ясно до момента, след като са разпитани 80 свидетели и са иззети веществени доказателства, ампули, компютърни конфигурации.

Случаят беше осветлен днес на брифинг на Районна прокуратура-Пловдив. Засега е ясно едно обвинение за измама в особено големи размери, работи се и по второ обвинение за съставяне на документи с невярно съдържание.

Историческият музей в Пловдив с нов колекционерски календар

Стана традиция от няколко години в Пловдив Регионалният исторически музей да издава календар, който има и колекционерска стойност, или ...

Следствените действия продължават, предстои и гледането на мярката за неотклонение на психиатърката в съда. Засега тя е задържана за 72 часа. Изясняват се детайли по случая, разследват се и други замесени в схемата, уточниха от прокуратурата.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
5-те ЗОДИИ с най-труден характер
5-те ЗОДИИ с най-труден характер

Има зодии, с които много трудно можеш да се разбереш, заради това как се отнасят към другите, какъв характер имат и пр. Това е кратка класация на зодиите,...