Разкриха измама за над 30 милиона лева в Пловдив

2345
Разкриха измама за над 30 милиона лева в Пловдив
Снимка: БГНЕС

При съвместна акция на ДАНС и "Икономическа полиция" в Пловдив бяха разкрити измами за над 30 млн. лв. Две от основните транспортни фирми в региона на Пловдив и Асеновград - "Хеброс бус" и "Автотранс 2000" ЕООД, от 2016 до 2021 година са изплащани допълнителни субсидии от държавния и общинския бюджет, тъй като декларирали загуби от намаления пътникопоток, спад на продажбата на билети, както и декларирали повече изминати километри от действителните.

В схемата има замесени общински служители, показало разследването. Фирмите изпълняват функциите на вътрешноградски транспорт. От Окръжната прокуратура в града вече са повдигнали обвинение на управителите на двете дружества.

Променят разписанието на междуселищните автобуси в Асеновградско

Във връзка с извършването на ремонтни дейности по пътя Асеновград – Кърджали, община Асеновград съобщава, че ще има промяна в авт...

По информация на Нова, обвинение за длъжностно престъпление е повдигнато на Александър Бебев - началник на организацията на движението в транспорта в Асеновгард. Определена му е парична гаранция от 5000 лв. Другият обвинен - Борислав Кръстев, който е бил директор на общинско предприятие ОКТ - Пловдив от 2016 до 2019 г., също е с парична гаранция от 5 хиляди лв.

20 хиляди лв. гаранция е определена за Пламен Вълков - директор общинско предприятие ОКТ - Пловдив от 2019 досега. Веселин Дошков - представител на дружество "Хеброс Бус", е обвинен за присвоена сума от малко над 21 млн. лв. за извършени транспортни услуги в Пловдив. Гаранцията му е 20 хиляди лв. Иван Чолаков - представител на "Автотранс 2000" ООД, е обвинен за прсвоена сума от почти 11, 5 млн. лв. за извършени транспортни услуги в Пловдив, както и присвоени над 45 хиляди лв. за извършени транспортни услуги в Асвеновград. Определена му е гаранция от 20 хиляди лв.

Според доказателствата до момента, замесените общински служители от Пловдив и Асеновград не са изпълнили служебните си задължения да упражняват контрол и проверка на представените от превозвачите документи и по този начин не установили, че предоставените данни не отговарят на истината. Извършени се обиски и претърсвания на множество адреси в града.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Европрокуратурата претърсва хотели в наш ски курорт заради измама със субсидии

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com