Разкриха незаконна рафинерия в Летница

7460
Разкриха незаконна рафинерия в Летница
Снимка: БГНЕС

Разкрита е незаконна рафинерия в град Летница, област Ловеч. Там се е произведало дизелово гориво. Не се знае къде е било пласирано, съобщиха от прокуратурата.

В петък около 16 ч. представители на Окръжна прокуратура Ловеч, областната дирекция на полицията, митница "Свищов" пристигат в една от сградите на бившия стопански двор и заварват в процес на производство няколко души, които веднага се разбягали. Това съобщи окръжният прокурор Валентин Вълков, цитиран от "24 часа".

Лукарски не пожела да каже коя рафинерия не отчита нито един кораб с петрол

Има ведомствена група, която да установи коя била рафинерията, която отчита, че няма нито един кораб с петрол, а работи. Не знам коя е...

Вълков уточни, че в момента в 4 стоманени цистерни има в наличност около 100 тона гориво. Производството е организирано по доста примитивен начин, но рафинерията е действала не от месец-два, а от доста повече време. Между 60 и 150 тона гориво на месец е излизало от там.

Не е ясно какво количество преработено гориво е излязло от нелегалната фабрика. Тепърва разследващите ще изясняват къде и за кого е било насочено то.

Лаконично бе съобщено, че собственик на сградата, където е текло нелегалното производство, е мъж от Летница с адресна регистрация в град Левски.

 

"Лукойл" заплаши да затвори рафинерията си в Плоещ

Руската компания "Лукойл" предупреди, че може да затвори окончателно рафинерията "Петротел" в румънския град Плоещ. До мярката ще се ст...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч