Рецидивист преби 93-годишна баба за 50 лв.

2319
Рецидивист преби 93-годишна баба за 50 лв.
Снимка: БГНЕС

Маскиран мъж е нападнал 93-годишна жена в дома ѝ, нанесъл ѝ е побой, и ѝ е взел парите – 50 лева. Инцидентът е станал в пловдивското село Ръжево Конаре, съобщи bTV.

Жената е в болница. Възрастната жена живее сама. Тя е била нападната малко след 20 ч., когато се готвела да си ляга.

21-годишен е нападнал три възрастни жени в Пловдив

21-годишен младеж от Пловдив е задържан и обвинен за три грабежа на възрастни жени в последните дни, съобщи БГНЕС. На 8 януари Георги ...

„Като скокна на леглото, седна по турски и почна да ме бие“, разказа пострадалата Дона Чернева. Тя се молела на нападателя да я остави у го уверявала, че няма пари. Тормозът продължил близо два часа.

Ден преди нападението баба Дона си взела пенсията. Именно заради страх от нападения, синовете ѝ прибирали парите, като ѝ оставяли по малко за дребни харчове. Така крадецът отмъкнал едва 50 лева.

„Това не е свят, това не е държава“, коментира Иван Чернев, син на жертвата. На въпрос какво би направил ако беше хванал нападателя мъжът отговори: "Щях да го нарежа и да го изпратя в чувал на госпожа Бъчварова."

Къщата се намира на края на селото. Наоколо е тъмно, уличното осветление не работи.

Тийнейджър с мачете нападна мъж с еврейска кипа в Марсилия

Тийнейджър, въоръжен с мачете, нападна мъж с еврейска кипа в Марсилия, съобщава Agence France-Presse, цитиран от ТАСС. Инцидентът се с...

„Това е безобразие вече! То в цяла България е така вече. Посягат си. Няма кой да ги защити тези хора“, каза Христо Гръбски от с. Ръжево Конаре.

„Заключваме се всяка вечер, заключваме се, как няма да се притесняваме. Вилнеят разни бандити из селото безнаказани, и това е!“, споделя и Пенчо Дешлийски.

По думите на кмета полицията работи при нечовешки условия. Полицаите идвали при инцидент с личния си автомобил. Относно осветлението кметът на селото каза, че от общината са обещали да сменят осветителните тела на всеки три месеца, но тъй като сега времето е влажно, това не е възможно.

Преди минути главният секретар на МВР Георги Костов заяви, че нападателят и неговият съучастник са задържани. Извършителят на побоя е 27-годишен рецидивист, излежал ефективна присъда за убийство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com