Румънски джебчии дебнат по морето у нас

1786
Румънски джебчии дебнат по морето у нас

Румънските джебчии са известни с ловките си кражби през летния сезон в големите курортни комплекси по морето. Оказва се, че част от тях са останали на територията на област Бургас и след края на сезона и извършват обири.

ОЩЕ: Тайните на джебчиите, с които трябва да сте нащрек

амо за часове крадците от северната ни съседка обрали възрастен мъж и търговски обект в морския град. Били задържани след като опитали да избягат от полицията. При ареста им полицията установила, че с тях пътува и дете, а в колата им са открити телефонни апарати, които при проверка оказва се са дело на други криминални престъпления. Арестуваните върнали парите и затова били освободени под парична гаранция от 300 лв.

В ранния следобед в събота, обиграните крадци от Румъния - мъж и жена на възраст около 35 години, си набелязали първо магазин за плод и зеленчук. Крадлата, която взела сумата от около 1000 лв. оборотни средства, и колегата ѝ - много умело подбрали и времето, за да атакуват магазина. Събота, в ранния следобед. Румънските граждани обаче не очаквали, че след тях ще има преследвач. Мъжът подал сигнал на телефон 112, като описал двамата крадци. Описал и модела, марката и номера на автомобила, в който те се качили и потеглили.

ОЩЕ: Хванаха двама крадци, обрали украинка в Бургас (СНИМКИ)

"В автомобила са ги чакали още една жена с 4-годишно дете. Впоследствие, предвид подадения сигнал, е създадена организация от дежурната, сформирани са КПП и лицата с автомобила са спрени в град Айтос. При спирането първо лицата се опитват да прикрият нещо като кутия от храна. Колегите са ги видели. Впоследствие се установява, че вътре има 4 телефона. В колата са открити още 4 телефона. Общо 8. Направен е обиск, предвид образуваното бързо производсто. Парите към момента не са установени", заяви главен инспектор Георги Илиев, началник на Пето РУ към МВР- Бургас в ефира на Нова телевизия.

Съмненията на разследващите са, че по време на придвижването към Айтос парите са били предадени на друг член от групата, който не пътувал в автомобила. За един от телефоните е установено, че е откраднат от руска гражданка в Несебър.

"След като колата е задържана в Айтос се получава сигнал от 92-годишен човек, който се явява в друго районна управление и казва, че станал обект на джебчийска кражба. Мъж и жена са го заговорили и от даденото описание, се очказва, че става дума за хората, извършили кражбата и в зеленчуковия магазин", посочва главен инспектор Илиев.

От него успели да откраднат 400 лв. Крадците са задържани, детето е било поставено под полицейска закрила. Жената, извършила кражбата на парите от магазина. е с повдигнато обвинение.

ОЩЕ: Крадци тършуваха в спалнята на жена, докато тя спи

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com