С разпит на свидетели продължава делото за убийството на Георги в Борисовата градина

1244
С разпит на свидетели продължава делото за убийството на Георги в Борисовата градина
Снимка: БГНЕС

С разпит на свидетели продължава делото за убийството на 15-годишния Георги Игнатов, извършено на 2 юни 2015 в столичната Борисова градина. Показания пред съда дадоха бивши съученици на подсъдимия Йоан Матев.

Те свидетелстват, че когато полицията е разпространила видеото на предполагаемия заподозрян за убийството на Георги, мнозина в училище са коментирали, че им прилича на Йоан. Никой обаче не отишъл да разкаже това на разследващите, защото не били сто процента сигурни и се притеснявали да не го обвинят, без да са убедени докрай, че е той.

400 000 лв. кръвнина искат близките на убитото момче в Борисовата градина

Обезщетение от общо 400 000 лева поискаха родителите на 15-годишния Георги Игнатов от подсъдимия за смъртта му Йоан Матев, предава БНР....

Разпознали го по специфичния начин, по който бягал, по сините маратонки. Приликата била коментирана, включително и с учители, разказа свидетелка в съдебната зала. Тя обясни, че ѝ направило впечатление, че директорката на училището специално поискала от Йоан Матев извинителна бележка за отсъствието му на втори юни 2015 година, когато стана убийството.

И още нещо, забелязано от съучениците на подсъдимия, за което те свидетелстваха пред съда днес: След убийството в Борисовата градина Йоан Матев драстично променил външният си вид, ходел с шапка, напълнял, свалил снимките си от профила си във Фейсбук, идвал все по-рядко на училище.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com