Ще бъде ли осъдена млада жена за убийство за случай, изглеждащ като неизбежна самоотбрана?

5075
Ще бъде ли осъдена млада жена за убийство за случай, изглеждащ като неизбежна самоотбрана?
Снимка: iStock/Guliver

Мария е действала в условията на неизбежна самоотбрана, това ѝ е бил единственият шанс да се спаси. Смятам, че тя не е имала друга възможност да остане жива, освен "да нанесе тази порезна рана". Това заяви Валентин Димитров, адвокат на Мария Гиздова, която преди две години уби 62-годишния Богдан Динев, след като го наръга с нож, докато, по нейни показания, той е опитал да я изнасили.

Димитров уточни, че първоначално Гиздева е била обвинена в умишлено убийство, но било сменено обвинението в обвинение за нанасяне на средна телесна повреда. След 2 години разследване обвинението вече е нанасяне на тежка телесна повреда, довела до смърт.

Още 2 месеца разследват 18-годишната Мария, убила изнасилвача си

С още два месеца е удължено разследването по случая с 18-годишната Мария от Стара Загора, която уби насилника си – 62-годишния Бо...

На въпрос на Нова телевизия относно това, че дебитната карта на убития Богдан Динев била ползвана 6 пъти, адвокатът уточни, че все още държавното обвинение не е предоставило обвинителния акт, а от дебитната карта не били теглени пари. Мария ми обясни, че е прибрала дебитната карта, като е напускала дома на Динев в състояние на афект – не знам при това положение какво влага прокуратурата с думата "използване" на дебитната карта, каза юристът.

Димитров беше категоричен и, че психически Мария не е добре и че травмата ще остане за цял живот.

Предисторията

Трупът на 62-годишния Богдан Динев е открит в дома му на улица "Чая" в Стара Загора от негов роднина. При огледа по тялото са установени множество наръгвания в областта на корема и слабините. Динев е многократно осъждан, изтърпявал наказания "лишаване от свобода", включително за престъпления по глава "Разврат" на Наказателния кодекс.

Месец и половина по-късно - момичето, убило рецидивист, вече не чувства подкрепа

Намушкан многократно брутално с нож или „леко порязан в областта на корема и крака” – това са основните версии за уби...

Според версията на Мария тя се запознава с Богдан в кафето, където работи. Мария се среща с Богдан в дома му, а според версията ѝ там се е защитила с нож срещу Динев. Самата Мария разказва, че Богдан искал някой да му помогне да се сдобри с дъщеря си, с която бил в трудни отношения. Говорили си, а по някое време Богдан ѝ предложил да ползва тоалетната и когато тя влязла, той затръшнал вратата и я заключил. Шибна ми шамар през лицето, каза ми, че "сега ще си моя, моята жена, никога няма да те оставя". Опитах се да го разубедя, разревах се, за да ме остави. Богдан обаче бил непреклонен – за всичко си има първи път! "Ти си бъдещето ми, сега ще ти направя деца", казвал той според думите на Мария. Тя искала да се обадила на приятеля си, но не си платила сметката и нямало как да стане. Така се стигнало до варианта "оправяш се сама или няма смисъл" т.е. - самоотбрана. Мария грабнала нож, който, по думите ѝ, бил на масичката, опитала да сплаши Богдан, той обаче не се впечатлил и тогава тя го наръгала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

След като шофира дрогирана: Певицата Диона се изправи пред съда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com