Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сигнал за злоупотреба на прокуратурата с Иванчева отиде за разследване в прокуратурата

09 май 2018, 16:37 часа • 3417 прочитания

Сигнал на Гражданско движение БОЕЦ до Инспектората на ВСС (ИВСС) относно потенциално превишаване на правомощия от страна на прокуратурата беше прехвърлен от ИВСС на ... прокуратурата! Това казват в своя официална позиция от БОЕЦ.

Сигналът е подаден заради показния арест на кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. Искането за проверка е обосновано с "неправомерни действия на прокурор Иван Гешев" (бел. ред. - ръководителя на Специализираната прокуратура). Освен до ИВСС, той е адресиран до правосъдното министерство и парламента.

Отговорът от ИВСС обаче е, че сигналът е препратен към Върховната касационна прокуратура. "Прехвърлят топката на Цацаров. Същиият Цацаров, който беше разследван от ИВСС по сигнала на БОЕЦ за ЦУМгейт. Същият Цацаров, който обясняваше пред медиите, че действията на специализираната прокуратура са били перфектни и законосъобразни. И сега Цацаров трябва да разследва „перфектните“ действия на Гешев и КПКОНПИ (бел. ред. - новата антикорупционна комисия). И избора пред него е, или да уличи себе си в лъжа и да установи извършени нарушения, или да узакони противозаконните действия на прокуратурата, констатирайки липса на нарушения. Както се казва, Точкова (бел. ред. - главният съдебен инспектор) го "начуква" на Цацаров, а той ще трябва сам до си го "начука". Ще видим!"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес