Сложиха коктейл "Молотов" под колата на кмета на Видин

11845
Сложиха коктейл "Молотов" под колата на кмета на Видин
Снимка: Darik

Срещу кмета на Видин Герго Гергов тази нощ е извършен опит за атентат, съобщи Гергов на извънредна пресконференция.

Неизвестни са хвърлили самоделен коктейл "Молотов" под автомобил, който се е намирал в двора на къщата, където живее семейството на градоначалника. Колата не се е взривила, тъй като фитилът е изгаснал, уточни Гергов. Това спасило видинският кмет, съпругата му и двете им деца – син на девет години и няколко месечно бебе.

Автомобилът е бил паркиран на сантиметри от помещението в което са били спящите в къщата деца. Около 10:30 часа днес Гергов излязъл от дома си, за да присъства на откриването на филателна изложба. Събитието е под патронажа на председателя на парламента Михаил Миков, който е от този избирателен район. Гергов вижда изгасналия фитил и разлятата течност под предната част на автомобила. Подава сигнал до МВР, а полицията прави оглед. Гергов посочи още, че е получавал заплахи и преди и е сигнализирал за това в полицията.

"Определям деянието на хората, които в днешния ден се опитаха да убият мен и семейството ми, в графата на най-тежките криминални престъпления, защото ако те са искали просто да запалят автомобил, такъв автомобил, собственост на моите родители, е бил паркиран отвън, на улицата и могло спокойно да бъде запален, без извършителят да бъде притеснен по някакъв начин. Тук обаче се вижда стремежът да се взриви автомобилът, който е паркиран буквално на шейсетина сантиметра от главите на спящите ми деца", каза Герго Гергов. Той заяви, че и други управници на Видин са били заплашвани: "Искам да вметна, че заплахи и посегателство над имущество е получил и председателят на Общинския съвет, който също по надлежен ред и в писмена форма е информирал органите на реда.

Видинският кмет заяви още, че има посегателство и върху семеен недвижим имот на председателя на Общинския съвет Пламен Трифонов. Преди броени дни му беше разбит имот в едно село в Община Видин. Като нищо не е откраднато, просто е имало демонстрация, както и специалистите от полицията казаха, това е трябвало да подскаже нещо на председателя на Общинския съвет".

От видинската полиция съобщиха, че е извършен оглед на местопроизшествието, води се разследване, а за случая е уведомена и прокуратурата.

В момента община Видин изпълнява два големи инфраструктурни проекта за над 95 млн. лв. Единият е за водния цикъл на града за 75 млн. лв., чието изпълнение започна през декември 2013 г. и трябва да приключи в кратки срокове до февруари 2015 г. Другият голям проект е за регионалното депо за 20 млн. лв. Реализацията на проекта ще реши проблема с отпадъците на 11 общини от областта - Видин, Брегово, Бойница, Кула, Грамада, Ново село, Димово, Ружинци, Белоградчик, Чупрене и Макреш за следващите 20 години. Двата проекта се реализират със средства от оперативна програма "Околна среда" 2007-2013, съобщи още в.Преса.

 

2-годишно застреля сестра си в САЩ

Двегодишно американче без да иска застреля 11-годишната си сестра с домашния пистолет, съобщи полицията в град Филаделфия. Трагедията ...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com