Спецсъдът гледа делото срещу сина на Йоско Костинбродския

2742
Спецсъдът гледа делото срещу сина на Йоско Костинбродския
Снимка: Pixabay

Специализираният наказателен съд ще гледа на 1 март делото срещу 18-те участници в групата на сина на Йоско Костинбродския за опит за убийство на спецпрокурори, съобщи БГНЕС.

На 14 януари 2019 г. Специализираната прокуратура предаде на съд 18-те участници в групата за наркотици на Иван Йосифов, синът на Йоско Йосифов, извършила подготовка за убийство на прокурори и полицаи.

Арестуваха и втория син на Йоско Костинбродския

Непълнолетният син на Йоско Костинбродския беше арестуван. Валентин Йосифов е бил обвинен, че заедно с още трима е откраднал яке от мом...

Те са обвинени също и за участие в организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотици, рекет, побои и поръчкови убийства. Групата е била ръководена от Иван Йосифов и Петко Стоянов. Участниците в нея бяха задържани на 27 юни 2018 г. при операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в София и Софийска област.

Според събраните доказателства престъпната група е била създадена в началото на януари 2018 г. от Иван Йосифов и Петко Стоянов. Двамата познавали всеки от останалите в групата, както и опита им в разпространението на наркотици. Нарекли престъпното сдружение „Фирмата“, а като негова крайна цел определили завладяването на наркопазара в София. Това наложило към основната дейност да бъдат включени и силови действия: побоища, принуда, рекет, поръчкови убийства. Участниците разпространявани наркотични вещества от цялата позната гама - марихуана, амфетамин, кокаин, хероин и екстази. Част от тях произвеждала сама – амфетамини и марихуана, съобщиха от Спецпрокуратурата.

Ръководителите на групата контролирали снабдяването на групата с наркотици и прекурсори, както и собственото производство, определяли начините на разпространение и подбирали хората, които да бъдат вербувани като дилъри. Те решавали и кои лица да бъдат наказвани физически. Двамата нерядко участвали лично в разпространението на наркотици и в наказателни акции.

Непосредствено след Йосифов и Стоянов в йерархията стоял Стефан Гевгелийски, макар участието му да се изчерпвало само с указания и поръчки. От създаването на групата до днес той изтърпява присъда в Софийския затвор.

Спецсъдът даде 17 години на Йоско Костинбродския

Йосиф Йосифов Йоско от Костинброд получи 17-годишна присъда от специализирания наказателен съд. Присъдата бе произнесени по обвинениет...

Престъпната група се снабдявала с големи количества наркотични вещества в килограми в България, но и от чужбина, основно от Турция. Дилърите продавали 1 гр кокаин за 140 лева, 1 гр хероин за 100 лева, 1 гр марихуана за 15-20 лева, 1 гр амфетамин от 12 до 20 лв. според клиента и  поръчаното количество. Наркотиците се предлагали под кодови наименования - марихуаната – като „долари“ или „коприва“, амфетамините - „алфа ромео“, „камък“, „сиренце“ или „ани“, кокаинът - „левове“, екстазито - „копчета“, „бонбони“ или „домино“, а хероинът – като „кафе“. Групата продавала по 1 кг марихуана дневно и между половин и 1 килограм амфетамини. Рекордът бил 10 000 таблетки екстази за денонощие.

През май 2018 г. Гевгелийски възложил на Иван Йосифов и Петко Стоянов задачата да организират убийствата на двама прокурори от специализираните прокуратури и двама разследващи полицаи.

Ръководителите на групата събрали част от участниците, възложили задачи по покушението, проследени били ежедневните маршрути на придвижване на поръчаните за убийство, обичайните им навици, както и местата, където живеят и посещават. Така, в условията на съучастие, като съизвършители, обвиняемите Петко Стоянов и Иван Йосифов извършили приготовление за убийство по поръчение на Стефан Гевгелийски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com