Според Вучков камерите из София намаляват престъпността

8505
Според Вучков камерите из София намаляват престъпността
Снимка: БГНЕС

Наличието на видеонаблюдение намалява престъпността с между 30 и 40 на сто. Това заяви министърът на вътрешните работи Веселин Вучков след подписването на споразумение с кмета на Столична община Йорданка Фандъкова за сътрудничество за функционирането на видеонаблюдението в София, предаде "Фокус".

"В резултат на това подписано споразумение ще стане възможно в рамките на няколко месеца всички функционалности на полицейската система за видеонаблюдение в София да бъдат възстановени на 100%. Известно е, че има проблеми в това отношение, предизвикани от липсата на планиране на пари през 2013 година от предишното ръководство на МВР. Имах възможност да открия през последните месеци няколко системи за видеонаблюдение", заяви Вучков.

Вучков: Издирването на Сертов не е струвало 500 хил. лв.

Абсурд е да се твърди, че издирването на Сертов е струвало 500 000 лева. Това заяви министърът на вътрешните работи Веселин Вучков коме...

По думите му те са различни на територията на страната. "В събота ще имам възможност да открия една система в една по-малка община като Червен бряг. Регистрираната престъпност веднага намалява с между 30% и 40%. Това е бъдещето и се надявам 2015 да бъде ключова в това отношение и общините да изградят такива системи за видеонаблюдение", посочи Вучков. Той уточни, че това помага и за опазване на обществения ред, и за противодействие на престъпността като социален феномен.

Пред журналисти министърът на вътрешните работи заяви, че в момента не е подготвен с конкретни числа за това колко човека се издирват в системите на вътрешното министерство. Той не пожела да коментира дали има връзка между обвиненията в наркотрафика на групата на Мила Георгиева и Недялко Цветков. Веселин Вучков уточни и че не му е докладвано нищо относно издирването на братя Галеви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com