Светлин Русев призна, че е правил оценка на картини в рамките на делото "Октопод"

31643
Светлин Русев призна, че е правил оценка на картини в рамките на делото "Октопод"
Снимка: БГНЕС

Скандалните разкрития около Нешка Робева по делото „Октопод” срещу Алексей Петров продължиха и днес, предаде Агенция „Фокус”.

По делото като свидетел се яви известният български художник Светлин Русев. Той призна, че Робева го е помолила да даде оценка на картини на Георги Петракиев. Той е взел заем от 100 хил. долара от клуба по художествена гимнастика на Робева и не могъл да го покрие на време, казват свидетели. Затова като отплата му били взети картини.

Делото "Октопод" продължава, Нешка Робева не се яви пред съда

Днес се провежда поредното заседание по шумното дело „Октопод”. На него трябваше да бъде изслушана световноизвестната ни тр...

Светлин Русев каза още, че по време на оценката е присъствал и Алексей Петров. Художникът заяви, че не знае защо това е било нужно. Една част от картините са останали при Нешка Робева, друга  - при Алексей Петров. Една картина е останала при Русев, стана ясно от показанията на свидетеля.

Както е добре известно, Нешка Робева е разследвана в рамките на „Октопод” като възможна връзка между Алексей Петров и редица бизнесмени, на които са давани заеми от популярната с прякора си Трактора бивша барета. Свидетелски показания сочат, че Робева е давала пари с помощта на Петров и след това е използвала негови хора, за да си взима обратно просрочени задължения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com