Свидетел на инцидента със загиналия скиор в Банско: Загина заради дупка при съоръженията за сняг

24117
Свидетел на инцидента със загиналия скиор в Банско: Загина заради дупка при съоръженията за сняг

В неделя, 2 февруари, 47-годишният Атанас Александров от Павликени загина при инцидент в Банско. Според свидетел на случая това е станало заради пропадане на Александров в дупка около съоръженията за сняг на ски пистите в курорта.

Ваня Везенкова е свидетелят на случката, която е описала всичко в писмо, цитирано от „24 часа”.

Лавина повлече двама в Банско

Лавина падна в ски зона Банско, откъм връх Тодорка, съобщи БГНЕС. Лавината е повлякла двама гръцки туристи. И двамата са спасени. Сигн...

Аз бях, може би, единственият свидетел на случката в момента, в който се случи. Мисля, че семейството на починалия заслужава истината, както и всички граждани. Около 10:30 сутринта аз и група приятели хванахме лифта за пистата под Платото (3-ката), те се качиха преди мен, аз бях 5 - 6 седалки зад тях, заедно с една възрастна жена. Към края на лифта, вече се усещаше много силен вятър, навяваше сняг и ставаше студено. По „Тройката" в този момент се спускаше мъжът, който почина малко по-късно. Видях как се движеше в една посока с вятъра, в следващата секунда той падна в една от дупките около стълбовете на съоръженията за сняг, и се заби в стълба и извика силно, след което всичко утихна и не се чу повече нищо, нито човекът мърдаше. Ние с жената на лифта се паникьосахме и започнахме да крещим, защото отгоре идваха скиори, които не виждаха човека, паднал в дупката, а го заобикаляха. Дупката беше поне метър дълбока и човекът буквално се потъна в нея. С жената, която беше с мен видяхме, че сме близо до края на лифта и ще можем да кажем на персонала на лифта. Казахме му и той веднага се свърза със спасителната служба. След като слязох от лифта, разказах за станалото на приятелите си, които ме чакаха и помолих един от тях - Емил Панделов да отиде до мястото на инцидента, защото никой от скиорите не вижда къде е паднал мъжът. Приятелят ми тръгна веднага към инцидента и ми разказа как е намерил човека прегънат на две в дупката, а цялото му лице е било в кръв от удара. Слязох с лифта надолу и видях как спасителите се опитват да го сложат на носилка, но той не помръдваше. Само един час след инцидента, служители от фирма „Юлен" вече обезопасяваха всички съоръжения и запълваха дупките около тях".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com