Съдът чака за трети път Бареков, за да отговаря на два иска за обида

14057
Съдът чака за трети път Бареков, за да отговаря на два иска за обида
Снимка: БГНЕС

Днес Софийският районен съд (СРС) ще гледа на трето заседание жалба на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за обида, нанесена му от бившия журналист и лидер на "България без цензура" Николай Бареков, съобщават от съда.

В частната тъжба, Борисов твърди, че на 19 октомври 2013 г. в предаването „ДикOFF” по Нова телевизия, Николай Бареков е отправил сериозна обида към него, като е заявил: „ми той е тъп, той по принцип е тъп”. Бареков е казал още, че Борисов е собственик на Нова телевизия и на футболен клуб „Левски”, което, според тъжителя, представлява явна демонстрация от страна на подсъдимия да го компрометира и да унизи честта му. Тъжителят иска от съда да наложи на Бареков наказание обществено порицание и глоба в размер на 10 000 лева.

Кадиев: "Чисти ръце" звучи като пиар акция

Законопроектът „Чисти ръце” звучи като пиар акция, а не като работещ закон. Това заяви червеният депутат Георги Кадиев, кой...

Първото заседание по делото е отложено, поради нередовно призоваване на Бареков. На второто заседание е бил редовно призован, но не се е явил. За предстоящото заседание, Бареков е призован лично, по телефона.

102-ри състав на СРС, с председател Николай Василев, от 12:30 часа, в зала 9, ще разгледа на трето заседание наказателно дело, от частен характер, заведено за обида и клевета от Кирил Йорданов срещу Николай Бареков. В частната тъжба Йорданов твърди, че на 25, 26 и 27 февруари и на 5 и 6 март 2013 г. в ефира на ТВ7, Николай Бареков е изрекъл обиди и клевети срещу него, като публично го е нарекъл: …бояджия, минал през всички власти”, „…завършеният Бай Ганьо в политиката”, заявил е, че няма: „никакъв морал, никакви принципи”, че „…1 милиард е откраднал”, че цяла България знае, че има имение в Швейцария, че срещу него се води разследване и т.н.

Кирил Йорданов е изброил 14 обидни фрази, за които е предявил иск за обезщетение в размер на 21 000 лева. За двата израза, които според ищеца са клеветнически, той иска сумата от 11 000 лева обезщетение.

Първите две съдебни заседания са отложени, поради нередовно призоваване на ответника. За предстоящото, Бареков е призован лично, по телефона.

Цинизъм е прегръдката на Борисов с Местан, заяви Бареков

Прегръдката на Бойко Борисов с Лютви Местан е цинизъм. Това заяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков пред БНТ. Опитът на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com