Съпругата на Сертов не е искала прекратяване на издирването му*

15395
Съпругата на Сертов не е искала прекратяване на издирването му*
Снимка: БГНЕС

Съпругата на Петко Сертов е поискала от МВР бившият председател на ДАНС да бъде свален от издирване. Информацията съобщиха около обяд за "Хоризонт" източници от Столичната полиция.

Впоследствие информацията беше отхвърлена. Емилия Сертова категорично отрече да е искала свалянето от издирване на мъжа й. Тя не съобщи повече подробности около съдбата на съпруга й.

Петко Сертов духна, но е шестият поред!

Петко Сертов, за когото напоследък спряхме да говорим, сякаш го прежалихме, е шестият знаков българин, изчезнал безследно. Знаков, защо...

Тази сутрин подобна информация се появи неофициално от МВР.

От вътрешното министерство не дават нова информация по случая с изчезването на бившия шеф на ДАНС, който е в неизвестност от 5 декември. В края на миналия месец Сертов беше засечен в хотел в Атина.

Темата беше засегната и тази сутрин от министъра на вътрешните работи Веселин Вучков в ефира на Нова телевизия. Той обясни, че Сертов се издирва по един и същи начин из цялото Шенгенско пространство. „Докато това не бъде установено, дори съпругата му да поиска да спре издирването, няма как това да стане”, категоричен бе министърът.

Междувременно стана ясно, че Държавна агенция "Технически операции" (ДАТО) не подслушва съпругата на Петко Сертов - Емилия. По тази причина в МВР не знаят дали бившият шеф на ДАНС се е обадил на нежната си половинка, за да й съобщи, че е жив.

Вучков: Няма данни за престъпни посегателства срещу Сертов

Няма нищо ново по случая с Петко Сертов. Това каза пред журналисти в Министерски съвет министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, ...

*Информацията е актуализирана в 13.42 ч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com