Сърбия не бърза с решението за екстрадация на Цветан Василев

18689
Сърбия не бърза с решението за екстрадация на Цветан Василев
Снимка: БГНЕС

Нещата с евентуалната екстрадиция на Цветан Василев са доникъде. Не е ясно кога сръбският съд ще гледа евентуално делото по искането на българските власти. Това съобщи адвокатът на банкера Константин Симеонов.

Той се е срещнал в четвъртък с клиента си, мажоритарен собственик на КТБ.

Цветан Василев: "Хората зад комплота КТБ" ми крадат и други компании

Ново открито писмо пусна банкерът Цветан Василев на личния си сайт. В него той директно посочва, че "хората в основата на комплота КТБ"...

"Г-н Василев се чувства прекрасно. Сръбската съдийка, която трябва да реши по искането на българската прокуратура за екстрадиране на Василев, е излязла в отпуск. "След като се върне, тепърва предстои да чете документите, изпратени от София, тепърва ще решава дали ще иска още доказателства, тепърва ще решава за кога ще насрочи делото. То по същество не е почнало. Все още не може да се каже кога във времето може да бъде насрочена дата. Те не бързат за никъде, това е очевидно, обясни адвокат Симеонов, цитиран от БГНЕС.

На 19 септември главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че молбата на българските власти за екстрадиция на Цветан Василев е подписана и е предоставена на сръбския съд.

Оттук нататък решението е в ръцете на сръбските власти, коментира тогава Цацаров.

За разлика от българското законодателство, в Сърбия право на решение има и правосъдният министър и то е след решението на съда. Както и у нас, там Цветан Василев има право да обжалва. Свършихме работата си бързо и навреме, каза главният прокурор. Молбата за екстрадиция и всички необходими документи вече са предоставени и оттук нататък ще разчитаме на решението на сръбските власти, уточни той.

От Лихтенщайн потвърдиха, че разследват Василев за пране на пари

Властите в Лихтенщайн потвърдиха, че разследват основния акционер на българската банка КТБ Цветан Василев по подозрение за пране на па...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com