Убиецът от Соло се укрива?

22724
Убиецът от Соло се укрива?
Снимка: БГНЕС

Убиецът на сина ми се е укрил, за да избегне доживотната си присъда, подозира майката на Кирил Въжаров - една от двете жертви на убийството пред дискотека „Соло" в столицата. 

Семейството на убиеца Илиян Тодоров е задействало схема за укриването му, част от която е натискът върху Софийския градски съд да издаде оправдателна присъда на първа инстанция, „за да излезе той от затвора и ако няма последваща оправдателна присъда,  да се укрие, както и стана", каза Радмила Въжарова пред БТВ. „След като беше освободен, Илиян Тодоров не се появи на нито едно от заседанията на Апелативния съд, нито на това на Касационния съд. По време на процеса мълча и не даде нито един  факт, доказващ неговата невинност", допълни Въжарова. По думите й, близките на Васил, другата жертва на убийството пред „Соло", споделят нейните опасения.

Окончателната доживотна присъда на Илиян Тодоров бе потвърдена от  ВКС в сряда. Тодоров трябва да влезе в затвора следващата седмица. Младият мъж излезе от ареста през декември 2011 г., след като градският съдия Румяна Ченалова го оправда за двете убийства. Делото претърпя обрат през април т. г. Състав на Апелативния съд с председател Антоанета Данова постанови доживотна присъда с право на замяна в затвора. Магистратите обаче не промениха мярката му за неотклонение.Двойното убийство пред заведението, което се намира на метри от Съдебната палата, стана на 18 април 2009 г. Тогава при скандал с нож в гърба бяха наръгани Васил Александров и хокеистът Кирил Въжаров. Приятелят им Кирил Димитров също бе нападнат, но оцеля.

 

Окончателно - убиецът от "Соло" влиза доживот в затвора

Върховният касационен съд потвърди доживотната присъда на Илиян Тодоров, обвинен за двойното убийство пред дискотека "Соло". Така се ...

 

 

 

 

Издирват убиеца от "Соло"

Подсъдимият за двойното убийство пред столичния клуб "Соло", станало на 18 април 2009 година, е обявен за издирване. Полицията търси Ил...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com