Укрити ли са доказателства по случая с арестувания шеф на МВР в Асеновград?

5350
Укрити ли са доказателства по случая с арестувания шеф на МВР в Асеновград?
Снимка: БГНЕС

Преди МВР да използва полиграф за тестове за интегритет, редно е да урегулира тази дейност. Защото сега се действа на принципа на шаман – кой кога е скрил коприва в хладилника си. Въпросът е да има добра воля да се случи, коментира новите мерки за борба с корупцията в МВР криминалният психолог Тодор Тодоров.

Същевременно бившият говорител на КАТ Любка Маринова уточни, че записите от камерите, които имат екипите на КАТ, е трябвало да бъдат гледани и това е записано в наредба още от предишния вътрешен министър Веселин Вучков. Маринова, която сега работи в Асоциацията на пострадалите от катастрофи, одобри борбата с корупцията да почва с КАТ. Тя подчерта, че корупцията там започва винаги с катастрофите. Маринова посочи, че е по-добре, че синият талон ще падне.

Дирекция в МВР става Секретариат на Съвета АФКОС

Дирекция в МВР ще бъде Секретариат на Съвета АФКОС, съобщиха от правителствената информационна служба. Правителството одобри промени в...

Междувременно, крайно скандално журналистът Стефан Стефанов заяви, че арестуваният шеф на полицията в Асеновград Димчо Темелков е бил предупреден от служител на Инспектората на МВР преди да бъде арестуван и това му е дало време да унищожи доказателства, които го уличават в корупция. Припомняме, че адвокатът на Темелков определи ареста му за поръчка и за своеволие на прокуратурата. Инспекторатът има някакви разследващи функции, но тях кой ги разследва, не знам, включи се и Тодор Тодоров. Ако някой сега разследва техен служител, браво за това, добави той, като визира, че Инспекторатът бил правел и проверки само „да окепазят някого”. Маринова пък разказа, че след шест проверки на Инспектората е била пенсионирана заради навършване на стаж.

Стефанов засегна и темата с камерите, които ще бъдат слагани на униформите на полицаите. Ще може ли записите от тези камери да се ползват в съда, попита той.

И сега колата на хванат пиян шофьор се спира от движение – за две седмици, ако шофьорът не е собственост на автомобила и за един месец, ако е собственик. Хубаво е да се свалят и номерата – нека да е както в Гърция, трябва да има рестрикции, не може да не се спазват законите, подчерта Маринова.

Снимка: Архив

На границата все още не достигат 400 полицаи

На фона на засилващия се бежански поток - повредена техника, лоши пътища и недостатъчно полицаи по българо-турската граница. Тази карти...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com