Вучков: Евелин Банев-Брендо не е обвяван за издирване

12116
Вучков: Евелин Банев-Брендо не е обвяван за издирване
Снимка: БГНЕС

Единствената информация, която получих от директора на СДВР от сутринта е, че той (Евелин Банев - Брендо) не е обявяван за издирване. Това каза министърът на вътрешните работи Веселин Вучков. Той допълни, че такова искане не е имало.

"Делото е в съдебна фаза от трета инстанция, определена мярка "подписка". Подписката означава, че е поел задължение да не променя адреса и да не напуска населеното място без да уведоми съответния орган. Това не е наказание "пробация", обясни Вучков, цитиран от агенция "Фокус".

Вместо Брендо, прокуратурата търси за пране на пари "неизвестен извършител"

След като вчера бе съобщено, че Софийската градска прокуратура е прекратила разследването срещу Евелин Банев и бившата му съпруга Мони...

Директорът на СДВР Младен Маринов допълни, че мярката "подписка" го задължава при промяна на посочения адрес, разследващия орган да бъде уведомен (Брендо - бел.ред.).

"Нещата са в съдебна фаза. НПК казва, че тази мярка за неотклонение изисква да се подпише в документ, където той се задължава при промяна на адреса да уведоми незабавно разследващия орган. До момента, в който той е бил с мярка "домашен арест" ние сме го контролирали съгласно процедурата. На 11 юли 14 мярката е променена, съответно в деня е бил последния подпис, който той е положил при проверка от колегата, който е контролирал по местоживеене домашния адрес. До този мен ежедневно е контролирано лицето и то се е подписвало ежедневно до момента на промяна на марката за неотклонение", обясни Младенов.

Наркобосът Евелин Банев-Брендо е напуснал България преди около три месеца. Осъденият на две инстанции в Италия за ръководител на международна група за трафик на кокаин беше с най-леката мярка за неотклонение "подписка", но му беше наложена забрана да напуска страната. Процесът срещу Банев в Италия е пред последна инстанция, но дори и да бъде окончателно осъден там, българските правоохранителни институции може да не могат да го изпратят там, за да изтърпи наказанието си. Това съобщи вчера "Дневник", като базира информацията си на два независими един от друг източника.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com