Задържаха за 72 часа момчето, наръгало с нож свой връстник

15245
Задържаха за 72 часа момчето, наръгало с нож свой връстник
Снимка: БГНЕС

Пловдивската окръжна прокуратура започна досъдебно производство срещу И.Г. - на 16 г. за това, че на 23.10.2013г. в гр. Пловдив, макар и като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, е направил опит умишлено да умъртви другиго - И.Л. - на 16 г. от гр. Пловдив, като деянието е останало недовършено, поради независещи от волята на дееца причини - престъпление по чл. 115, вр. Чл. 63, вр. Чл. 18, ал.1 от НК.

Към момента И.Г. е задържан по реда на ЗМВР за срок от 24 часа, като предстои да бъде преценено повдигането и предявяването на обвинение спрямо него за описаното по-горе престъпление, както и задържането му за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Припомняме, че 15-годишно момче от Пловдив е в тежко състояние в болницата, след като негов връстник го наръга поне десет пъти с нож на улица зад църквата "Свети Иван Рилски".

Съседите чули кавгата между двамата и повикали полиция, но междувременно единият извадил нож и нанесъл тежките рани. Лекарите от МБАЛ "Пловдив" се борят в момента за живота на раненото момче. Състоянието му е критично.

В САЩ полицията застреля тийнейджър с автомат-играчка

Помощник-шерифът на Калифорния застреля 13 -годишно момче, което държало в ръцете си автомат-играчка, пише The Daily Mail . Според вес...

Не е ясна причината за нападението.


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com