Задържаните за опита за убийство на Пеевски бяха освободени

27311
Задържаните за опита за убийство на Пеевски бяха освободени
Снимка: БГНЕС

Тримата задържани по подозрение за организация на опит на убийство депутата от ДПС Делян Пеевски бяха освободени без никаква мярка след заседание на Софийски градски съд (СГС), проведено в МВР болница. Заседанието се проведе там, тъй като един от заподозряните - Красимир Методиев, е приет в лечебното заведение в прединфарктно състояние и е на системи.

Мотивите на съда са, че няма абсолютно никакво обосновано предположение, че тримата са извършили престъплението, в което са обвинени. Затова съдът не е обсъждал никакви други доводи на прокуратурата за оставането на тримата в ареста. Разпоредено е те да бъдат освободени веднага. Методиев ще остане на лечение в МВР болница.

Пеевски: Нямам необслужвани кредити в КТБ

Фирми, за които се твърди, че са контролирани пряко или непряко от Делян Пеевски, са обект в момента на съдебни действия от страна на К...

Вчера, 13 юни, прокуратурата задържа и повдигна обвинение срещу трима души за опит за убийство на Делян Пеевски  - Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев. С тях е бил задържан и четвърти човек, срещу когото обаче не са повдигнати обвинения. Предполага се, че той се е съгласил да стане свидетел на прокуратурата.

Задържането стана след акция на прокуратурата в сградата на КТБ, ТВ7 и News7 на столичния бул. "Цар Борис III", до Шесто РПУ. Оттам, на два курса, бяха иззети куп документи, като официалните власти казаха, че не са били проверявани медии или банки.

След съдебното заседание в МВР болница Николай Хаджиегнов, адвокат на един от задържаните - Георги Христов, коментира, че явно Делян Пеевски е най-важният човек в държавата. Вижте колко години и срещу колко знакови престъпни босове държавата не направи това, което направи по този случай, каза Хаджигенов. "По делото няма нито едно доказателство, за каквото и да било. Дори не се споменава думата убийство. Самата правна конструкция на обвинението беше малоумна. Не е възможно в правния свят да съществува опит за убийство в продължение на 42 дни", добави той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com