Милионери ни съветват как да станем богати

312597
Милионери ни съветват как да станем богати

Защо само някои предприемачи забогатяват, а повечето така и не успяват да натрупат значителен капитал? Това ни разкриват Доналд Тръмп и Робърт Кийосаки в книгата „Докосването на Мидас” (ИК „Изток-Запад”). Изданието описва основните характеристики на добрия предприемач, като се основава на дългогодишния опит на двамата бизнесмени.

Предприемачите са онези находчиви хора, които виждат успех там, където масата не вижда (почти) никакъв потенциал. Главната движеща сила на тези бизнесмени по пътя, който са избрали да поемат, е мотивацията. Сред основните характеристики на добрия предприемач са изключителната целенасоченост и устременост и мощната енергия. Добрият предприемач – човек с техническа нагласа – успява да съзре още от малък своя шанс да промени света, правейки го по-добър за хората. Неговата цел не е да трупа богатства, а да осъществи детската си мечта – да преоткрие един по-различен, нов начин на живот за обикновените хора и да улесни ежедневието им.

Какви са рисковете за националната сигурност?

За първи път, при това – в изключително подходящ момент, в България се появява книга, която дава отговор на потребността на общес...

„Докосването на Мидас” е книга за добрите предприемачи и за онова, което ги отличава от останалите в бизнеса. Тя не е учебник, написан от колежански професори, които преподават предприемачество, а ценно ръководство за това какви са характеристиките на истински добрия предприемач. Заглавието цели не да рисува розови картини или да предлага безличен път към успеха стъпка по стъпка, тъй като и двете неща са нереалистични. В книгата Доналд Тръмп и Робърт Кийосаки разказват откровено своите истории и обясняват що е то предприемачески дух. Именно той, твърдят известните бизнесмени, отличава добрия предприемач от всеки друг човек в бизнеса, както отличава и тези, които просто искат да бъдат предприемачи, от онези, които го могат.

Тръмп и Кийосаки споделят също какво им дава ръка като на цар Мидас от известния древногръцки мит и как всеки би могъл да я има. Те разказват за множеството победи и загуби, за това как са се борили, след като са загубили неведнъж, как отново и отново са опитвали, докато не победят. Точно тази способност Тръмп и Кийосаки наричат предприемачески дух и точно това отношение превръща „Докосването на Мидас” в подходящ инструмент не само за хора, които вече са навлезли в предприемаческия бизнес, а и за онези, които тепърва искат да се развиват в него.

„Изберете си определена ниша. Когато някой нещо го боли, вие трябва да бъдете като аспирин, а не като витамини. Аспиринът решава определен проблем на човека, докато витамините са по принцип пазар на стоки, които „е хубаво да имаш“.” Рийд Хейстингс, „Нетфликс“.

Отдайте се на любовта на "Хартиеното момиче"

Новата порция от жанровия коктейл на изключително успешния европейски писател Гийом Мюсо носи името „Хартиеното момиче” (ИК...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com