10 бързи начина да намалиш напрежението в ежедневието си

2853
10 бързи начина да намалиш напрежението в ежедневието си
Снимка: Pixabay.com

Срещи с приятели, работни срещи, плащане на сметки, напомняния за предстоящи събития. Всички тези неща говорят за богат социален живот, но и могат да доведат до напрежение. В даден момент, всичките ви ангажименти идват в повече, започвате да забравяте задачи и да изпускате срокове. Всичко това вреди само на един човек – на вас самите. И колкото по-бързо го спрете, толкова по-добре. Ето какво да направите ,за да се почувствате по-малко претоварени в живота си още сега!

1. Отменете някои планове

Слагайте таблетка аспирин в пералнята. Това ще направи чудеса с дрехите ви

Този съвет може да спаси любимата ви дреха! Кой би си помислил, че обикновена таблетка аспирин, забравена в някой кухненски шкаф, би мо...

Колкото по-добра е вашата приятелка, толкова по-добре ще ви разбере. Онзи нов бар няма да избяга. Ще го посетите, когато се чувствате малко по-добре и сте по-свободни.

2. Поставете всички сметки на autopay

Използвайте електронно банкиране, за да зададете автоматично плащане на всичките си сметки. Така никога повече няма да ви се налага да се притеснявате за сметките за ток, вода или дали няма да ви спрат телефона. Ще си спестите много напрежение.

3. Откажете нещата, които не са ви толкова интересни

Планът за танцов комитет може да мине и без вас тази година. Ако нещо не ви вълнува толкова или напротив, направо ви е досадно, просто го откажете. Ако се опитвате да бъдете всичко за всички хора, най-вероятно не сте най-добри с хората, които са най-важни. И най-вероятно не сте достатъчно добри със себе си.

8 неща под душа, които трябва да спрете да правите

Цял живот правим нещата по един начин, докато един ден не чуем или не прочетем отнякъде, че сме в тотална грешка. Оказва се, че вредим ...

4. Делегирайте малките неща (защото те ще се трупат и ще ви побъркат).

Може ли от химическото да доставят дрехите ви до дома ви? Може ли майка ви да вземе децата от училище и да ги заведе на зъболекар? Можете ли да наемете детето на съседа, за да разхожда кучето ви или да полива градината ви? Всички тези неща, които на пръв поглед изглеждат нищожни хабят време и енергия, а могат да бъдат лесно делегирани на друг. Помислете и за всички останали неща, които можете да свалите от списъка си. ще се почувствате много по-добре.

5. Изберете най-мързеливия / лесния начин да практикувате грижа за себе си

И започнете да го правите. Веднага!

6. Почистете нещо из основи.

45 урока за живота от 90 годишна жена

Хората често казват на Реджина Брет колко е страхотна за възрастта си. Тя се оказва, че всъщност е на 50-годишна възраст - не на 90 г. ...

Хладилникът, нощното ви шкафче, кошчето с единични ръкавици и чорапи. Бъдете безмилостни. Махнете всичко, което не ви върши работа вече и не позволявайте сантименталната стойност да ви заблуди.

7. Настройте автоматичен отговор по имейл.

Всеки ви изпраща имейли, за да направите един милион и едно неща. Време е всички да се справят с очакванията си. Затова нагласете имейла си на автоматичен отговор: "Благодаря, че се свързахте. Работя по краен срок / пътувам / по проект и само ще проверявам електронната поща когато мога. Ако вашето съобщение е спешно, моля, изпратете го отново с URGENT в темата. В противен случай ще отговоря възможно най-скоро.”

8. Направете нещо малко.

В статията си "Ню Йорк Таймс" "Микропрогресът и магията на самото начало" писателят Тим Херера обяснява: "Изследванията показват, че можете да подведете мозъка си в увеличаване на нивата на допамина, като поставите и постигнете микро цели". Запишете си всички малки неща, които искате да направите на лист и започнете да ги изпълнявате. Така ще се почувствате много по-добре и ще имате сили да постигате по-големи неща.

Ето от какво имате нужда, ако искате да се отървете от лош навик

Може да ви се струва странно, че черен камък може да ви покаже отражение на истинската ви същност, но това не означава непременно, че е...

9. Гледайте TED Talk.

Много от тези събития имат за цел да ви накарат да живеете по-добре. Намерете такова, което ви учи да не си давате много зор и запишете всичко важно, което чуете. Колкото по-малко се напрягате за нещата в живота си, толкова по-щастлив и спокоен живот ще живеете.

10. Три думи: детокс от социалните мрежи

Нека си го кажем: Всички онези влиятели и техните перфектни снимки и преживявания започват да ви идват в повече. Няма проблем! Дайте си няколко дни без социални мрежи и ще видите колко добре ще се почувствате!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com