10 хитри начина, с които може да откажете цигарите

9811
10 хитри начина, с които може да откажете цигарите
Снимка: Tumisu / Pixabay

Никога не е твърде късно да се откажете от тютюнопушенето и ще получите много ползи, независимо на каква възраст сте. Ето няколко бързи съвета, които да ви помогнат да се отървете от никотиновия навик.

Съвет 1 : Запишете всички причини, които са ви накарали да решите да се откажете от тютюнопушенето, и ги носете със себе си, в случай че имате нужда от напомняне.

Как да се отървем със сигурност от миризмата на цигари!

Един от многото вредни недостатъци на цигарения дим е, умението му да се просмуква в стените, килимите, пердетата и мебелите на жилищет...

Съвет 2 : Отказването е различно за всеки, така че намерете подход, който ще работи за вас. Можете да избирате между рязко спиране на пушенето или постепенно намаляване броя на цигарите за ден.

Съвет 3 : Никотинова заместителна терапия, като никотинови пластири, дъвки или инхалатори, може да бъде добра идея за тези, които пушат много. 

Съвет 4 : Задайте си дата за прекратяване на тютюнопушенето и се придържайте към нея. Направете го по-скоро, отколкото по-късно. Ако се отказвате сами, се препоръчва да спрете да пушите напълно до датата на отказване.

Съвет 5 : Получете колкото можете повече подкрепа от семейството, приятелите и колегите от работата. Уведомете ги, че планирате да се откажете от пушенето, и помолете пушачите да не пушат около вас или да ви предлагат цигари. 

Съвет 6 : Планирайте предварително ситуации, в които е вероятно да се изкушите да пушите, като партита, пиене или излизане на кафе. Опитайте се да избягвате тези ситуации в ранните етапи на вашата програма за отказване от цигарите или опитайте да седнете в секцията за непушачи в ресторанта, да пиете кафето си на крак или с другата ръка, или да държите нещо в ръката си, когато говорите по телефон. Ако пиете много кафе, може също да искате да намалите приема на кафе, тъй като ще задържите повече кофеин, когато няма никотин във вашата система. Чувството на нервност няма да помогне на плана ви да се откажете. Също така, може да е най-добре да избягвате алкохола, тъй като на много хора им е трудно да устоят на пушенето, когато пият.

4 храни, които ще ни помогнат да спрем цигарите и да се изчистим от никотина

Някои храни и напитки могат да бъдат потенциално полезни - или досадни - когато се опитвате да се откажете от тютюнопушенето. Ако иска...

Съвет 7 : Изхвърлете всички цигари, пепелници и запалки и всичко друго, което може да ви напомня за пушене. Изперете дрехите си и почистете колата си, за да премахнете миризмата на дим.

Ако пушенето е било вашият начин да си вземете почивка или сте използвали цигари като награда за себе си, намерете алтернативи за тези дейности.

Съвет 8 : Не забравяйте, че най-лошото желание продължава само няколко минути и ще става още по-рядко, колкото по-дълго се въздържате.

Съвет 9: Дълбокото дишане трябва да ви помогне да се отпуснете и да фокусирате ума си върху нещо друго.

Съвет 10: Добра идея е да пиете много течности, за да помогнете за изхвърлянето на никотина и другите токсини от вашата система.

Знаете ли какво съдържа цигареният дим?

Каква е вредата от тютюнопушенето? И наистина ли е толкова опасно? Просто отвратителна, неприятна миризма ли е? Достатъчно е да разглед...

Можете да отидете на разходка, на кино или да посетите приятел, който ви подкрепя. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим
Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Пържените кюфтета са едно от най-хубавите угощения в кухнята. И тук сме ви подготвили феноменална рецепта, за да станат сочни и да се топят в устата,...