10 практични идеи да поддържате спалнята си топла през зимата

6192
10 практични идеи да поддържате спалнята си топла през зимата
Снимка: BUMIPUTRA / Pixabay

Когато навън е сняг и слана или дъжд и вятър, ние се чувстваме още по-комфортно в нашите домове. Много хора ще се съгласят, че най-доброто място за скриване от зимата е спалнята. Именно през този период най-много обичаме да си вземем книга и чаша чай в леглото и да избягаме от света извън прозореца.

В днешния каталог за вдъхновение ви показваме 10 идеи за създаване на перфектна, уютна атмосфера във вашата спалня.

1. Меко, пухкаво и плюшено

През зимата обичаме всичко, което е пухкаво и топло. Нищо чудно, че плюшът и руното ви топлят и ви е много уютно. Разбира се, не препоръчваме използването на естествена козина, тъй като имаме широк спектър от възможности, когато става въпрос за изкуствена кожа!

2. Коледни лампички

Няма как да не споменем и декоративните лампи – въпреки че се свързват основно с коледния период, те са чудесен начин да затоплите атмосферата в стаята. Не само интериорните декоратори знаят това но и всеки, който някога е виждал украса от мигащи светлини.

3. Преносима камина

Камината несъмнено е нещо луксозно, а в последно време се популяризира и в преносим вариант. Трепкащите пламъци допринасят за уютна атмосфера в дома, особено когато навън има сняг. Не забравяйте обаче за аспектите на безопасността и никога не оставяйте свещи или камина без надзор!

4. Одеяла

През зимата никога не можете да имате твърде много одеяла! От вълнени покривки до стилни одеяла, текстилът трябва да намери своето място на леглото.

5. Трикотажни платове

Дебело тъканите тъкани изглеждат страхотно като одеяла и покривки, но също така работят добре като килими или калъфки за възглавници.

6. Възглавници

Сложете тези растения в спалнята и ще спите по-добре

Замисляли ли сте се как да подобрите качеството на вашия сън? Безспорно един от начините, които могат да допринесат за качествен и спок...

Качествените възглавници са не само елемент от аранжировката на спалнята, но и осигуряват комфорт и допълнителна топлина, което със сигурност ценим през зимата.

7. Ароматни свещи

Ако искаме да внесем уютна атмосфера в спалнята, трябва да се погрижим за всички сетива. Ароматните свещи ще се превърнат в ценни елементи от оборудването, които хармонично ще допълнят атмосферата на нашия оазис на спокойствие.

8. Шахматна дъска и тартан

Независимо дали е върху шалове, пуловери или върху одеяла и възглавници – една от водещите тенденции през есента и зимата е щампа с шотландско каре или шах.

5 полезни идеи за спалня, откраднати от скъпите хотели

Дизайнът, функционалността и удобството на спалните в скъпите хотели, като правило, са най-добре обмислени и осъществени. Някои от идеи...

9. Сенник

Предпоследното предложение е насочено главно към романтиците: нека сложим балдахин над леглото! Сенникът работи добре по всяко време на годината, но през зимата можем да опитаме по-тежки материали, които не биха подхождали на лятната атмосфера.

10. Топли цветове

Много зависи от размера на спалнята. В малки интериори си струва да изберете бяло, което визуално ще увеличи стаята. Синьото също е перфектен цвят за спалня. Той перфектно успокоява сетивата ви, но също така ви кара да се чувствате по-добре. Други цветове са бежово и сиво.

Въпреки това, не се страхувайте да експериментирате. Разчупете приглушените цветове с по-интензивни цветове (например под формата на аксесоари), които нежно ще оживят настроението и ще въведат топла атмосфера.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

За тези зодии победата е по-важна от всичко друго

4 знака, че Вселената те подкрепя в решенията ти

3 признака, че му липсвате, когато сте прекъснали отношенията си

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 17 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 17 май /валутен калкулатор/

Жените от тези зодии са с най-чисти сърца

Тези зодии са номер 1 във всички сфери на живота

Ако имате проблем със свекърва ви, прочетете тази притча

Как богатите жени носят шал: 7 тайни, които трябва да запомните и вие

Кога разликата в годините във връзката започва много да тежи?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com