10 сигнала, с които тялото ни изпраща зов за помощ

5775
10 сигнала, с които тялото ни изпраща зов за помощ
Снимка: iStock

Човешкото тяло е великолепна естествена машина. Разбира се, от време на време, тялото ни страда от различни здравословни проблеми, но е добре оборудвано да се справи с много от тях като ни изпраща сигнали, които казват какви са проблемите вътре. Затова е важно да разчитаме сигналите и да реагираме навреме. Ето 10 сигнала, които трябва да приемем насериозно:

1. ТЪМНИ КРЪГОВЕ ПОД ОЧИТЕ
Препоръчително е да се спи между 7 и 8 часа на нощ. Ако не спите толкова, това ще е видимо и на другите хора под формата на тъмни кръгове под очите. Това не е единствената причина за тъмни кръгове. Същият симптом има и при анемия /липса на червени кръвни телца/. 

2. ПРОМЯНА В ЦВЕТА НА ПРЪСТИТЕ
Забелязали ли сте промяна в цвета на пръстите? Ако да, препоръчваме да говорите с лекаря си. Това може да е симптом за синдрома на Рейно, про който ниската температура води да спазми на кръвоносните съдове, което е причината за промяна цвета на пръстите. 

Знаете ли какво ще се случи с тялото ви, ако спрете да се храните за едно денонощие

Абсолютно убедени сме, че всеки от вас е чувал за водния ден, в който не се приема никаква храна, сокове, чайове и кафета. В рамките на...

3. ЗАМЪГЛЕНА ГЛЕДКА
Усещате ли умора в очите и замъглена гледка? Ако понякога се чувствате така, не може да разчетете това, това с което преди не сте имали проблеми. Може да имате астигматизъм или късогледство. Препоръчва се посещение на очен лекар.

4. ВИЖДАТЕ ПЕТНА И ЧЕРТИ
Много и различни са образите, които изведнъж може да ви се появят, като често са на фона на ярка бяла светлина. Тези точки или линии, известни още като “очни мътнини” може да са симптом за катаракта или друг очен проблем. Добре е да се консултирате с очен лекар, особено ако това състояние продължава повече от седмица.

5. КЪРКОРЕНЕ НА СТОМАХА
Чревните процеси често водят до къркорещ звук на стомаха, който се асоциира с чувство на глад. Ако стомахът ви често къркори, дори когато не сте гладни, трябва да посетите лекар. Особено опасно е това състояние, ако е съпроводено с болка.

6. ЛЮЩЕЩА СЕ КОЖА
Ако кожата ви се лющи, имате сериозна липса на витамини. За щастие, това се променя лесно, като подобрите диетата си и се хранете по-балансирано. Ако лющенето е съпроводено със сърбеж, може да имате гъбична инфекция.

Защо е важно да приемем тялото си?

Повечето хора се стремят да се научат да приемат себе си и да се грижат за себе си в дългосрочен план. Много от тях са преминали през м...

7. ЗАГУБА НА ОБОНЯНИЕ
С възрастта пораженията върху нервната система намаляват остротата на обонянието ни. Това може да се случи и при млади хора. Ако забележите подобно състояние, дакота сте млади, веднага се обърнете към лекар. Този симптом може да е причинен от вирусна инфекция или силна простуда.

8. ТРЕПТЯЩИ МИГЛИ
Ако очите ви са уморени от много работа, започват несъзнателно да трептят. За да спрете това, трябва да наложите памук, напоен в студена вода. Ако това не помогне, трябва да отидете при невропатолог, защото симптомът може да е причинен от сериозен проблем на нервната система.

9. БУЧЕНЕ В УШИТЕ
Много хора игнорират бученето в ушите, защото не съзнават, че може да има връзка с тяхното здраве. В повечето случаи, този шум е причинен от шумна обстановка. Но може да е симптом от скрита болест.

10. РАЗМЕСТВАНЕ НА РАМЕННАТА СТАВА
Раменните стави се местят в различни посоки и изглеждат нестабилни. Някои хора са родени с такъв тип по-гъвкави връзки, които им позволяват свободни движения, а други страдат от това след нараняване. И в двата случая, това състояние може да причини други травми и да бъде опасно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тази домашна захранка за шаран ще подобри вашия риболов значително

8 вредни комбинации от храни, които ядем ежедневно

Как се пише: известна или извесна?

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com