12 неща, които трябва да изтриеш от профила си в социалните мрежи

6864
12 неща, които трябва да изтриеш от профила си в социалните мрежи
Снимка: iStock/Guliver

Социалната мрежа заема толкова голяма част от живота ни, че наистина на едната си ръка можем да преброим хората, които нямат активен профил в нея. Някои са изключително активни и споделят всичко в нея, докато други са по-умерени, а трети рядко публикуват и я използват предимно, за да са свързани с приятелите си.

Без значение от кой тип фейсбук потребители сте, ви препоръчваме да изтриете и да не споделяте никога следващите 12 неща в социалната мрежа!

Рожден ден

Съветваме ви да не споделяте рождения си ден в интернет пространството, тъй като датата, на която сте родени е най-важната част от пъзела, ако някой се сдобие по някакъв начин с банковата ви сметка. Всъщност по този начин ще разберете колко от приятелите ви наистина знаят кога е рождения ви ден, без фейсбук да им подсказва.

Телефонен номер

Не е добра идея да публикувате телефона си в интернет, тъй кат това може да ви създаде доста главоболия. Освен нахални обожатели, то не забравяйте, че има измамници и спамъри, които могат да ви наводнят телефона с нежелани съобщения и непрестанни позвънявания от анонимни телефони.

Разчистете "списъка с приятели"

Сигурни ли сте, че наистина познавате всичките си приятели и искате непознати да знаят къде сте, с кого и какво правите?

Как социалните мрежи застрашават здравето ни?

Снимки на децата ви

Хубаво е да се замислите каква информация искат да намерят децата за себе си, когато пораснат. Ние нямаме тези грижи, но сегашното поколение ще бъде поставено в тази ситуация и по-добре не прекалявайте със снимките на децата и им дайте шанс, когато започнат да използват социалните мрежи да решат сами каква информация да споделят със света.

Къде учат децата ви

Съвсем не е добра идея да споделяте къде учат децата ви, особено когато са в ранна училищна възраст. Сами може да се досетите на каква опасност бихте могли да ги изложите, макар и неволно.

Местоположението си

Макар времето на "таговете" да отмина, то избягвайте да споделяте местоположението си в реално време. Не всеки ви мисли доброто и много недоброжелатели биха могли да се възползват от тази информация.

Шефът си

Избягвайте да добавяте началниците си във фейсбук. По начало това е лоша идея. Разбира се, може да сте в отлични отношения или просто да е невъзможно да го добавите, но честно казано общуването в социалните мрежи трябва да е по-освободено. Поради това - ограничете достъпа на началника си до личния ви профил. Фейсбук предлага доста лесна опция за ограничаване на информацията, която споделяш с приятелите си.

7 неща, които НИКОГА да не споделяме в социалните мрежи

Не прекалявайте със "сторитата"

Не качвай стори на всичко, което правиш през деня. Колкото и да ти е приятно и да искаш да го споделиш с останалите, то по този начин давате прекалено много информация. Не забравяйте, че не всеки ви мисли доброто!

Планове за почивка

Избягвайте да споделяте в публичното пространство плановете си за почивка - къде, кога, с кого и т.н. Това би било добре дошло за крадците.

Любовният си статус

Щастието обича тишината и по-добре не отпразнувайте новата си връзка във фейсбук веднага. Не прибързвайте да променяте статуса на "обвързан" още на същия ден, тъй като нещата може и да не потръгнат.

Информация за банкови карти

Само по себе си това никога не е добра идея да се споделя не само в социалните мрежи, но и с други хора.

Снимки на билети за самолет/концерт/събития

Ако искате да се похвалите, че ще пътувате някъде или ще посетите голямо събитие, то избягвайте да снимате в пълен размер билетите, тъй като някой може да сканира кода и да отиде вместо вас!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотоврение за 18 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 18 април 2024

Всичко, което трябва да знаете за православната молитва

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Шест неща, които ще ви помогнат да обновите интериора си за един ден

Защо всъщност котките се страхуват от краставици?

Тези 5 признака показват, че сте свръхчувствителен човек

Това са най-лесните ежедневни прически за къса коса

Какви мъже харесват жените и кои ги отблъскват: 7 вида партньори според дамите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com