12 ритуала от Изтока, които ще ви донесат късмет

14028
12 ритуала от Изтока, които ще ви донесат късмет
Снимка: Pixabay

Тези ритуали и малки хитринки, които носят опита и мъдростта на Изтока, ще ви помогнат да постигнете неочаквано добри резултати по пътя към благосъстоянието.

Пръстен с нефрит

В Китай се смята, че носенето на пръстен с нефрит на кутрето привлича богатството. За мъжете е препоръчително да носят такъв пръстен на лявата ръка, а за жените – на дясната. Най-добре е ако целият пръстен е изработен от нефрит, но дори и да е само камъче, пак върши работа.

Зелен конец на кутрето

Този прост ритуал буквално ще изсипе пари в ръцете ви. Вземете зелен памучен конец с дължина 30 см. Овържете го около кутрето си по посока на часовниковата стрелка, а накрая го вържете на възел. Мъжете увиват конеца около кутрето на лявата ръка, а жените – около кутрето на дясната. Ако след няколко дни конецът се отпусне, вържете около пръста си нов – по същия начин.

Китайците считат, че този ритуал активизира енергията на богатството и с негова помощ паричният поток ще започне да се стича в дома ви.

Знакът на парите

Всяка сутрин, когато излизате за работа, рисувайте на дясната си ръка с червен маркер или химикал избран от вас знак на парите. Този знак може да бъде китайският йероглиф, който символизира богатството или всеки друг знак – на долара, на еврото и т.н.

Започнете да правите този ритуал на Новолуние и го повтаряйте ежедневно в продължение на 15 дни. запознати твърдят, че на третия ден след Пълнолуние ще получите добра сума пари.

Червен камък в касичка

Този ритуал ще ви излезе малко по-скъпо, но пък си заслужава – за него ще ви трябва червен скъпоценен камък и касичка.

Започнете ритуалните действия на Новолуние. Преди да заспите нарисувайте на лист хартия звезда с шест лъча, сложете в центъра й скъпоценния камък, внимателно го увийте в листа и го сложете така приготвения талисман под възглавницата си. На сутринта изгорете листа, а камъка поставете до касичката. Пуснете няколко монети или банкнота в касичката и кажете на висок глас желанието си. Колкото повече пъти го повторите, толкова по-добре.

Когато желанието ви се изпълни, извадете от касичката монетите и ги сложете заедно с камъка в кутийка за бижута. Скрийте кутийката със съкровищата и не я показвайте на никого. Можете да повторите ритуала, чак когато отново ви потрябват пари. Монетите от касичката дарете за някое добро дело.

Секторът на богатството

Китайците вярват, че юго-източният сектор на дома е секторът на богатството. Затова е много важно да не слагате в него никакви предмети с червен цвят, тъй като червеният цвят е цветът на огъня, а юго-източният сектор е под влиянието на елемента Дърво. Нали не искате да изгорите богатството си?

Морската сол е на пари

Ако искате да имате късмет във финансовите си дела, древните китайци препоръчват да носите в портфейла си няколко грама морска сол. Най-добре е да я сложите в найлоново пликче, което да скриете в най-тайното отделение на портмонето си. Сменяйте солта в пликчето всеки месец, тъй като с течение на времето тя губи свойствата си.

Ментата е магнит за парите

За да имате паричен успех, носете листо от мента в портфейла си! Съществува поверие, че ментата привлича богатството. Ако не намерите прясна мента, можете да използвате изсушена.

Власт според пръстите

Китайците отделят много голямо внимание на носенето на пръстени. В зависимост от това на кой пръст човек носи бижу, ще привлича в живота си успехи от различни области.

Ако искате да имате власт, сложете си пръстен на показалеца. Пръстенът на безименния пръст е символ на вечната любов. Съвсем не е желателно, обаче, да носите пръстен на палеца – това означава загуба на успех и благосъстояние!

Търговията не обича мухоловките

Ако имате магазин, никога не слагайте до касата мухоловка! Това символизира отлив на клиенти. Същото се отнася и за метлите и изобщо всякакъв род почистващи уреди.

Знаци на съдбата за повишение в службата

Според китайските мъдреци, ако намерите пари на улицата, това е ясен знак, че скоро ще се издигнете в службата. Затова запомнете, че винаги, когато намерите пари на улицата – независимо каква е стойността им, задължително трябва да се наведете и да ги вземете!

Ритуал с Цилин

Този ритуал е труден за изпълнение, поради броя на предметите, с които трябва да се снабдите за него, но е много популярен в Китай и опиталите силата му са убедени, че работи. Но преди да пристъпим към същината, нека разберем що за животно е Цилинът: Цилинът е едно от свещените животни – комбинация от главата на Дракон и тялото на Кон. Създава хармонизираща смес от прекрасните качества на двете животни. Пазител. Във Фън Шуй Цилинът привлича космическата Ци чрез своята драконова глава. Неговата енергия олицетворява силата, голямата амбиция, добрите духове, крепкото здраве, славата. Носи просперитет и хармония.

Вземете малък керамичен съд и напишете на него трите си имена и датата си на раждане. За по-голям ефект може да изпишете имената на всички членове на семейството ви. Сега сложете вътре в съда 12 китайски монети/има ги в китайските магазини/, компас, фигурка на мистичното животно Цилин, някакъв златен предмет и по една монета или банкнота от паричните единици на 9 държави.

Когато всичко е готово, закопайте съда в градината на дома си. Ако живеете в блок и нямате градина, закопайте го в градинка с цветя – важното е да бъде в земята, тъй като именно тя привлича парите. Опитни китайци твърдят, че до 9 дни след това ще получите добра сума пари.

Неприятностите бягат от солта

Китайският народ вярва, че изгубеният късмет може да се върне с помощта на обикновена морска сол. За целта трябва да напълните до горе с морска сол черен или тъмно син съд и да го сложите на сухо място в кухнята си – така ще изчезнат даже и най-големите ви проблеми, а успехът ще дойде пак при вас. На всеки 10 дни изхвърляйте старата сол от съда и я заменяйте с нова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com