20 естествени лека в борба със стриите

3397
20 естествени лека в борба със стриите
Снимка: Pexels

Стриите по време на бременност са често срещан проблем при жените. Те са упорити и обикновено понижават самочувствието. Те са често срещано козметично страдание, което засяга талията, бедрата, долната част на гърба, ханша, гърдите, ръцете и седалището, независимо дали е причинено от бременност или неочаквано наддаване на тегло.

Средства срещу стриите

Ако имате мъчителни стрии, които искате да премахнете, ето няколко ефективни домашни средства за предотвратяване на стриите.

1. Арганово масло

Богато на витамин Е аргановото масло прави кожата по-еластична. Използването му при стрии може да помогне на увредените тъкани постепенно да се излекуват, което ще доведе до постепенното изчезване на стриите.

2. Лимонов сок

Лимоновият сок ефикасно намалява видимостта, тъй като има естествени избелващи характеристики. За да забележите резултати, нанасяйте върху стриите си резенче лимон или използвайте пресен лимонов сок всеки ден.

3. Яйчен белтък

Яйченият белтък е суперхрана за кожата, тъй като е зареден с протеини и аминокиселини. Яйченият белтък ще помогне за изсветляване на стриите, като същевременно стяга кожата.

Как да се отървете от лилавите стрии? Разберете какво е фракциониран CO2 лазер

4. Сок от картофи

Тъй като картофите съдържат нишесте и други изсветляващи кожата ензими, те често се използват за премахване на петна и други несъвършенства по кожата. Когато се използват често, те избелват кожата и ефективно намаляват видимостта на стриите.

5. Маслиново масло

Зехтинът има отлични овлажняващи качества и е пълен с минерали и антиоксиданти, които са особено ефективни при заздравяване на уврежданията на кожата. Стриите могат да се третират със студено пресован зехтин, за да им се помогне да изчезнат с течение на времето.

6. Захар

За да направите скраб, комбинирайте захар, зехтин и лимонов сок. Втрийте в продължение на 10 минути, след като нанесете върху стриите. Използвайте топла вода, за да изплакнете.

7. Рициново масло

Рициновото масло трябва да се нанася директно върху стриите и да се масажира в продължение на 15 до 20 минути с кръгови движения. След масажа използвайте загряваща подложка, за да подадете топлина на зоната, и я покрийте с тънка памучна кърпа. Правете това толкова често, колкото можете, в продължение на един месец, за да получите оптимални резултати.

8. Гел от алое вера

Външният слой на листата на алое вера трябва да се обели, като се разкрие лепкавият гел вътре. Нанесете този гел от алое вера върху стриите, след което изплакнете с вода два до три часа по-късно.

9. Маска и масло от кайсии

Поради отличните си ексфолиращи свойства кайсиите са изключително добри за избледняване на стриите. Вземете две или три кайсии, нарежете ги и отстранете семките. Направете паста от плодовете и я използвайте като маска за 15 минути върху засегнатите от стрии зони. За да забележите резултатите, измийте я с топла вода и след това повтаряйте процедурата всеки ден в продължение на един месец. Стриите могат да бъдат намалени с чисто кайсиево масло, защото то подмладява кожата. За да постигнете ефект, масажирайте кожата с малко лимонов сок.

Как да се справим със стриите с помощта на природата?

10. Черен чай

В черния чай могат да се открият множество витамини и минерали, включително витамин В12, който помага за регулиране на пигментацията на кожата. Сварете няколко супени лъжици черен чай и добавете малко сол към него, за да третирате стриите. Нанесете сместа върху петната, след като изстине, след което повторете процедурата, докато следите изчезнат.

11. Какаово масло

Стриите могат да бъдат намалени с помощта на какаово масло. Най-доброто време за нанасянето му е през нощта, така че го масажирайте добре в кожата. С течение на времето ще забележите, че стриите намаляват и накрая изчезват.

12. Сок от краставица и лимон

Естествената киселинност на лимоновия сок подпомага заздравяването на раните и намаляването на белезите, а охлаждащото и успокояващо действие на сока от краставица оставя кожата ви свежа. Смесете равни количества сок от лимон и сок от краставица, след което нанесете сместа върху проблемните участъци, докато кожата я абсорбира. След като я оставите да престои върху кожата ви около 10 минути, изплакнете я с топла вода.

12. Бадемово и кокосово масло

За да намалите стриите, използвайте равни части бадемово и кокосово масло. Редовно масажирайте кожата с него. Тъй като този домашен лек е напълно естествен, няма отрицателни странични ефекти. За добри резултати се придържайте стриктно към тази терапия.

13. Използвайте натурални масла

Естествените масла поддържат кожата еластична и я овлажняват. Това спомага за намаляване на видимостта на стриите. Маслата от авокадо и кокос подпомагат производството на колаген. Това може да помогне новите стрии да изглеждат по-добре. Маслото от лавандула насърчава синтеза на колаген, а маслото от семена на шипка хидратира кожата. Необходими са както масло носител, така и етерично масло. Смесете етеричните масла с маслата носители. Използвайте тази маслена смес за нежен масаж на засегнатата област. През нощта или за няколко часа оставете да действа. на следващия ден отмийте

14. Масло от ший

Маслото от ший може да предотврати образуването на стрии и може да се използва за поддържане на хидратацията на кожата и намаляване на видимостта им. Нанесете масло от ший върху увредената област. За една нощ или за няколко часа го оставете да действа. На следващия ден отмийте.

10 хитрости за заличаване на стрии

15. Вазелин

Вазелинът действа като бариера и спира загубата на влага от кожата. Стриите трябва да се избягват и кожата може да остане овлажнена. За предпочитане е първо да нанесете овлажняващ лосион, а след това вазелин. Вазелинът трябва да се нанася върху стриите. Оставете го да подейства и го масажирайте в продължение на пет до десет минути. Всяка вечер, преди да си легнете, извършвайте това.

16. Сухо четкане

Тялото ви може да се ексфолира със суха четка, за да се отстранят мъртвите кожни клетки. В дългосрочен план това може да омекоти кожата и да намали видимостта на стриите. Използвайте нежна четка с естествен косъм, за да почистите внимателно засегнатата област с кръгови движения нагоре в продължение на пет минути. Както обикновено, вземете душ, след което се хидратирайте добре. Преди да вземете душ, повтаряйте това всеки втори ден.

17. Утайка от кафе

Синтезът на колаген може да бъде стимулиран от кофеина. В резултат на това стриите могат да бъдат излекувани. Кожата се овлажнява от естествените масла, които също ускоряват оздравителния процес. Трябва да се комбинират кафени зърна и всяко масло носител, например кокосово или зехтин. Използвайте сместа за търкане на засегнатата област с кръгови движения. След като приложите скраба в продължение на пет минути, изплакнете го. Използвайте скраба на всеки две седмици.

18. Ябълков оцет

Според неофициални данни спрей с ябълков оцет може да лекува белези и петна. Прилагането му върху стрии може да им помогне да изглеждат по-малко забележими. Налейте вода и оцет в бутилка с пулверизатор, за да разредите оцета. Оставете сместа да изсъхне, след като я нанесете върху стриите. 

19. Сода за хляб и лимон

Благодарение на абразивния си характер содата за хляб може да помогне за ексфолирането на кожата. Заради възможното си избелващо действие екстрактът от лимон често се използва в лосиони за избелване на кожата. Нанесете сместа върху стриите, след като комбинирате съставките. След 10 до 15 минути внимателно я отмийте. Използвайте вода за изплакване. Правете това няколко пъти седмично. Можете да се справите със стриите, като използвате локални терапии в допълнение към естествените.

20. Подхранваща маска за кожата

Има невероятните резултати от подхранващата маска по-долу, която съдържа яйчни жълтъци, лимонов сок, овесени ядки, бадемова паста и мляко за намаляване на стриите. Нанесете сместа върху стриите, след като смесите добре всички компоненти, и я оставете да изсъхне напълно. Преди да ги отмиете, нежно ги почистете със студена вода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Ядат ли се листата на червеното цвекло?
Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Както е добре известно, желязото е основен минерал за здравето на човешкия организъм. Неговата основна функция е да пренася кислород чрез...