Как да се отървете от лилавите стрии? Разберете какво е фракциониран CO2 лазер

7669
Как да се отървете от лилавите стрии? Разберете какво е фракциониран CO2 лазер
Снимка: iStock

Знаете ли какво е CО2 фракционен лазер? Това е начин да се отървете от лилавите стрии, които са толкова досадни, когато се появяват по цялото тяло. Всички знаем, че най-важното нещо в човека не е физическото. Въпреки това всеки път изискваме повече от себе си и затова винаги искаме да се фокусираме върху това, да имаме перфектния образ. Стриите пречат на последното, създавайки ни множество комплекси. Ето защо една от нашите препоръки е да се свържете с професионалисти, за да намерите решение на проблема си.

Какво представляват лилавите стрии?

Виолетовите стрии са тези, които се характеризират със светлорозов, лилав или тъмночервен цвят. Те са отличителен белег на синдрома на Кушинг и са причинени от тялото, произвеждащо твърде много кортизол. Така хиперкортицизмът страда. Една от причините за появата им е дългосрочната употреба на кортикостероиди. По този начин някои хора могат да решат проблема, като оставят това лекарство настрана. За някои потребители обаче не всичко е толкова просто.

Една от наличните опции, когато става въпрос за премахване на лилавите стрии, е CО2 фракционен лазер. Това е ефективно лечение, което ще направи кожата ви да изглежда като нова. 

Какво е фракционен CО2 лазер

фракционният СО2 лазер работи чрез излъчване на малки лъчи светлина. Те проникват в кожата на пациента под формата на множество термични колони. Това са микроскопични рани, които остават в дермата и са заобиколени от здрава тъкан. А здравата тъкан е тази, която съдържа кератиноцити и има способността да произвеждат колаген.

Как се използва фракционен CО2 лазер?

Изпитани методи, с които стриите ще изчезнат бързо

Какво представляват стриите? Стриите са вид  белег, който е под формата на вретеновидни, успоредни ленти по повърхността на кожат...

Сега, когато знаете какво е фракционен CО2 лазер, вероятно се чудите как се прилага. Обикновено се извършва под въздействието на локална анестезия. Това се постига чрез нанасяне на крем върху третираната зона. В зависимост от това каква част от тялото трябва да се третира, това може да отнеме от тридесет до деветдесет минути.

След това е нормално кожата ви да е зачервена, опъната и сърбяща. Усещането е подобно на леко слънчево изгаряне. Може също да забележите, че по тялото ви са се появили струпеи, по-малки от един милиметър. Те ще изчезнат след по-малко от седмица. От друга страна, възпалението и зачервяването ще изчезнат в първите дни.

Кожата ще бъде кафява през първите пет дни. След това постепенно ще се обновява, докато придобие розов оттенък. Затова е препоръчително да прекарвате колкото се може повече време у дома през първата седмица. След седмия ден може да се нанесе грим върху третираната зона за подобряване на външния ѝ вид. Но трябва да избягвате излагането на слънце толкова време, колкото Вашият лекар прецени.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли кои са седемте чудеса на света

Пазете нервите си: 5 съвета от тибетски монах, за да се отървете от стреса на работното място

6 лайфхака от тези, които са отслабнали без диета

Знаете ли кои са седемте изкуства

Кои са първите симптоми на пролетна умора

Мис съвършенство: как да свалим мазнините по корема

Тази домашна захранка за шаран ще подобри вашия риболов значително

8 вредни комбинации от храни, които ядем ежедневно

Как се пише: известна или извесна?

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com