10 хитрости за заличаване на стрии

8152
10 хитрости за заличаване на стрии
Снимка: iStock/Guliver

Стриите са едни много нежни и бели линии, които не се повлияват от слънцето и най-често засягат дупето, краката, ръцете, корема и бедрата, а причините за появата им са различни. Има хора, които са генетично предразположени към появата на стрии, рязкото сваляне на килограми също води до появата им, особено след бременност, както и много други. Този проблем действа много зле, особено на самочувствието на всеки човек. За щастие има някои домашни средства, с които можете да се справите с него. Кои са те?

Домашни средства срещу стрии

Зехтинът съдържа мощни антиоксиданти, които се борят с всякакви възпаления на кожата. Освен тях той съдържа и големи количества омега-3 мастни киселини. Ето защо той има свойството да регенерира клетките и да възстановява увредените тъкани.

Лимоновият сок е богат на витамин С и лимонова киселина, които са много мощни антиоксиданти и които имат избелващ ефект. Те подобряват тена на кожата и стимулират обновяването на клетките. Втривайки лимонов сок върху засегнатите зони сутрин и вечер, вие ще успеете видимо да намалите стриите.

Аргановото масло съдържа витамин Е, който спомага за поддържане еластичността на кожата. Ето защо е добре сутрин и вечер да масажирате с него, тези части от тялото си, където са се появили или могат да се появят стрии.

Как да се справим със стриите с помощта на природата?

Яйчният белтък също ще ви помогне да намалите видимо стриите по тялото си. Това се дължи на съдържащите се в него аминокиселини и протеини, които поддържат кожата стегната и еластична.

Рициновото масло също е подходящ продукт за справянето с този проблем. Разтривайки с него кожата си сутрин и вечер по 20 минути, ще успеете да загреете засегнатите зони и така да стимулирате обновяването на клетките. За по-добър ефект обаче се изисква постоянство.

За премахване на стриите ще ви помогне и скраб, приготвена от захар, зехтин и лимонов сок. С него ще успеете да премахнете горния слой мъртви клетки и да ускорите обновяването им. Освен това чрез него ще набавите на кожата си необходимите ѝ хранителни вещества за по-добър вид и еластичност. Масажът трябва да трае поне 10 минути и да се прилага през ден.

Благодарение на тези 10 хитрости, стриите ще бъдат заличени!

Черният чай съдържа много минерали, антиоксиданти и витамини, сред които е и витамин В12, който е отговорен за добрата пигментация и еластичността на кожата. За да премахнете стриите ви трябва отвара от няколко торбички чай, към който да добавите 1ч.л. сол. Охладената смес се нанася върху засегнатите зони по тялото.

За да се справите със стриите можете да втривате в кожата и сок от картофи. Нишестето и ензимите, които те съдържат ще изравнят тена и ще премахнат стриите и пигментните петна.

За премахване на стриите може да използвате и кайсии, които съдържат антиоксиданти и минерали, които са много ценни за кожата. За целта направете паста от тях, с която трябва да масажирате засегнатите зони за около 20 минути. След това изплакнете с хладка вода.

С гелът от алое вера ще хидратирате и регенерирате кожата си, но и ще успеете да заличите следите от стрии по нея. Него можете да мажете всеки ден, дори без отмиване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Открийте най-много и най-малко съвместимите зодиакални знаци според астрологията

Какво причинява висока сутрешна кръвна захар и как можете да я намалите?

Нумерологията и нейното въздействие върху човешкия живот

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Как да облекчим болката при изгаряне: 4 ефективни начина

Как да облекчим болката при изгаряне: 4 ефективни начина

Лекар: 4 сериозни причини да се чувствате уморени, но да не можете да заспите

Как се оказва първа помощ при задавяне?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com