3 вида любов: Внимавай от коя чаша пиеш

8775
3 вида любов: Внимавай от коя чаша пиеш
Снимка: istock/ Guliver

След години наблюдения и изследвания много експерти са открили, че има общо три вида любов. Обичаме да си казваме всеки път щом се влюбим, че тази любов е най-силната, последната и ще продължи цял живот, но наистина ли е така? Запознайте се с теорията за трите основни вида любов в живота на всекиго и я сравнете с житейския си опит, сигурни сме, че ще бъде интересно и вълнуващо.

Първата любов

Тъй като никога не сте изпитвали подобни чувства, първата любов се усеща като бомбена експлозия - пеперудите в стомаха и безкрайните мисли за обекта на любовта не дават почивка. В тези моменти изглежда, че това е същата голяма любов, за която във всеки филм се говори и се носят легенди в приказките. Насладете се на този момент, защото не би се повторил.

Първата ни любов се случва  в ранната ни възраст. Тази любов е идеалистична, като в детските приказки. Вярваме, че тази любов ще е единствена до края на живота ни и няма значение, че понякога трябва да прекрачим принципите си. Защото при първата любов поставяме на първо място вижданията и чувствана на другия и пренебрегваме своите собствени.

Любов срещу привързаност: 4 съществени разлики

Сложната любов

Второто преживяване на любовта вече не е свързано с еуфория, а с постоянна болка и терзания поради липса на знания и опит. През този период научаваме и осъзнаваме колко е важно да работим върху любовта. Възгледите на човек не само за връзките, но и за живота, семейството, кариерата стават по-зрели и сериозни. В тази любов човек се калява като човек, умеещ да обича. Втората любов е най-трудна. Тя ни научава на важните уроци от живота относно това кои сме ние, какво желаем от живота и как трябва да бъдем обичани.

Може да ни се стори, че вършим различно нещата от предишния път, но всъщност всичко си е същото. Изглежда, че желаем да поправим  своите минали грешки, като се надяваме вече всичко да бъде по-различно. Но обикновено, колкото и да се опитваме, всичко свършва по-лошо от преди. Това може да бъде нездравословна, нехармонична или дори егоистична връзка, свързана дори с емоционален, психологически или дори физически тип насилие. Този вид любов е най-драматична.

Любов в залеза на живота, която идва в точното време

Неочакваната любов

Тя идва от нищото. Не сте я очаквали, но тя се появява и превзема ума ви. Можете да се насладите на неочаквана любов само ако сте преминали през първата и втората любов. Имайки познания и опит, вие срещате човек, който също ги има и между вас се заражда огън на невероятна любов и израстване. Тази любов ви прави две половини от едно цяло, вие мислите и действате еднакво, четете си мислите и не спирате да угаждате.

Основното е, че знанията и опитът, придобити на втория етап, са достатъчни, за да не засенчат неочакваната любов с болезнени уроци. Тази любов изглежда напълно неподходяща за нас и разрушава всички идеали, които сме си представяли. Това е връзка, която няма как да си обясним, неочаквана е, защото не сме били готови да я изживеем. Това е любов, в която всичко просто се случва съвсем естествено: нямате взаимни очаквания или натиск от партньора за това кой как трябва да се държи с другия.

Насладете се на любовта си и я приемете под каквато и да е форма, защото всеки човек, който докосна сърцето ни е или подарък, или урок.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com