4 начина, поради които прекаленото "стоене" ни вреди

3858
4 начина, поради които прекаленото "стоене" ни вреди
Снимка: Thinkstock/Guliver

Редица проучвания показват, че воденето на заседнал начин на живот е вредно за вашето здраве. Това често е резултат от седене на бюро по цял ден, рядко ставане за разходка и след това липса на движение през свободното време.

Продължителното стоене (работа в изправено положение повече от 60% от работния ви ден) за дълги периоди от време идва със свои собствени рискове за здравето, като например:

• болки в долната част на гърба и краката

• умора

• дискомфорт

• разширени вени

Постигането на баланс между двете е от ключово значение.

4 начина да се отървете от болки в кръста без лекарства

Хроничната болка често е изтощителна. Но медицинското лечение в повечето случаи не носи облекчение.  Американски учени са установ...

1. Използвайте регулируемо бюро или работна маса

Защо да се задоволявате със седнало или изправено положение, когато можете да имате и двете? Бюра, които се повдигат и свалят, съществуват, дори и да са доста скъпи. Можете не само да се изправите, когато се почувствате уморени, но и да го спуснете обратно, ако краката ви започнат да ви болят. Можете да го регулирате така, че да пасне идеално на вашия тип тяло, независимо от вашия размер.

2. Сменяйте позициите си през целия ден

Най-общо казано, седенето или стоенето в една и съща позиция повече от 20 минути на ден е вредно за вашето здраве. Ако седите по време на работа, не забравяйте да размествате тялото си малко от време на време. Отидете на разходка за няколко минути на всеки час; поемете чист въздух и изпънете краката си по време на обедната почивка. Ако работите на работа, където сте предимно на крака по цял ден, правете почивки за сядане, където намерите възможност.

3. Купете нови обувки

Болките в кръста могат да показват опасно здравословно състояние

Високото ниво на холестерол в кръвния поток увеличават риска от развитие на опасни сърдечно -съдови заболявания, инфаркти и инсулти. Пр...

Да носите правилния тип обувки, е от решаващо значение, ако сте на крака през целия ден. Правилният размер на обувката, опората на свода, ударопоглъщащите възглавници и удобството са всички важни фактори при избора на правилната обувка.

4. Основни тренировки

Поддържате гръбначния си стълб и подобрявате стойката си естествено. Това ще помогне на цялото ви тяло да поддържа баланс, но също така ще подобри обхвата на движение и общата сила, облекчавайки натиска върху мускулите и ставите, като по този начин ще бъдте по-малко уморени в края на деня.

5. Стягащи чорапи/чорапи

Купете чифт стягащи чорапи, които са предназначени за тези, които стоят по цял ден. Те често се използват за помощ при медицински проблеми, но са достъпни и за отдих. Те могат да помогнат за подобряване на кръвообращението, да намалят подуването на краката и цялостната мускулна умора и могат да намалят болката в краката.

Природни рецепти, които облекчават болката в кръста

Едно най-често срещаните заболявания при хората е дископатията. Тя се получава, когато натоварите опорно-двигателната система повече, п...

6. Правете повече почивки

Повечето здравни експерти не препоръчват работа повече от 8 часа на ден, особено на крак. Ако все пак трябва да работите повече от 8 часа на ден, правете почивки по-често, особено ако извършвате ръчен труд, който включва повтарящи се движения. Прекомерното повтарящо се движение носи свои собствени проблеми, но също така увеличава риска от болки в стъпалото/крака, навяхвания и др.

7. Хранете се по-здравословно

Вероятно ви е писнало да чувате този съвет, но той е повсеместен с основание. Като цяло по-здравословното хранене подобрява енергийните нива, намалява умората и предотвратява мускулните крампи.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Параноици: Зодиите, които винаги мислят, че партньорът им изневерява

Мразят самотата: Тези зодии винаги са във връзка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com