4 съвета как да украсите къщата през пролетта

2823
4 съвета как да украсите къщата през пролетта

Пролетта е идеалното време да обновите дома си. Един от най-лесните начини да направите това е да включите пролетни цветове във вашия декор. Дизайнер сподели как да го направим.

Правилни нюанси

Когато мислите за пролетта, искате бунт от цветове. Но понякога е по-добре да използвате спокойни тонове. Например нюанси на синьото. Успокояват и примиряват. Син, лазур, аквамарин, тюркоаз могат да се комбинират с бяло и да се използват за декориране на баня или спалня.

Тапицирани мебели

С течение на времето цветът на стените може да стане монотонен и да изглежда скучен. Меката мебел ще ви помогне да добавите яркост и да актуализирате интериора. Не е необходимо да го променяте напълно. Можете да купите фотьойл или пуф в ярък цвят. Или изберете нов текстил - одеяло или кувертюра на дивана.

Какво прави интериора по-евтин: ТОП 10 знаци

Топли тонове

Пролетта е времето за цъфтеж. Добавете дървесни тонове към флоралните тонове. Това може да са мебели, завеси, възглавници за диван или нов килим. Можете също така да боядисате стените в бежово или да изберете тапети с флорален принт.

Декор

Декорът не е само визуално възприятие на къщата. Трябва да харесвате звуците, които чувате, ароматите, които усещате. Отворете прозорците и проветрете стаята, за да поддържате въздуха свеж. Поставете цветя във ваза или използвайте ароматни масла, за да създадете атмосфера.

Изберете нов аромат за вашия дом.

Пролетта се свързва със свежи приятни аромати. За да имате такъв аромат в апартамента, можете да купите дифузер. Най-подходящи са ароматите на цитруси, лен, люляк, утринна роса.

Основните действия при подготовката на къщата за пролетта са организирането на разчистване и извършване на цялостно почистване. Има обаче и други начини да подготвите апартамента за новия сезон, както и да създадете правилното настроение.

Изненадайте гостите: 6 необичайни, но стилни трика в домашния интериор

Обновете плакати или снимки

Почти всеки в апартамента има поне няколко плаката, снимки или картини. Те обаче често се забравят. С настъпването на пролетта можете да актуализирате изображенията, както и да избършете рамките със защитни очила от прах.

Погрижете се за растенията

Пролетта е подходящо време за пресаждане на цветя и грижи за тях. Следователно можете да се справите с разсада, който е време да преместите в по-голям контейнер. Полезното може да се съчетае с приятното – например засаждане на растения в красиви саксии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com