5 домашни маски за стегната и красива кожа

2176
5 домашни маски за стегната и красива кожа
Снимка: Pexels

По принцип доброто производство на колаген означава предотвратяване на преждевременното стареене, което помага да не се образуват фини линии и бръчки. Производството на колаген намалява с възрастта и с други фактори, като излагане на слънце, пушене и други неща, свързани с начина на живот.

Излишно е да казваме, че увеличаването на приема на вода, здравословното хранене, редовните упражнения и грижата за кожата ви определено могат да ви помогнат да поддържате или увеличавате производството на колаген. Тези маски за лице обаче могат да допринесат за вашия отличен външен вид:

1.            Маска от куркума:

Куркумата винаги е играла жизненоважна роля в процедурите за грижа за кожата. Тя прави чудеса за кожата и ви дава естествено сияещо лице и тен - благодарение на присъствието на куркумин, химикал, съдържащ се в куркумата, който подобрява зарастването на рани и белези чрез модулиране на производството на колаген.

Маската от куркума е чудесна и за тези, които имат акне..

Можете да смесите щипка куркума в мляко и мед, да я намажете лицето си, да я оставите да действа 15-20 минути. Изплакнете с вода и ще станете свидетели на магическа трансформация, спазвайки този режим два пъти седмично.

2.            Папая:

Папаята е много добра за кожата ви, тъй като помага за изглаждане на кожата и премахване на акне, белези и пигменти, като насърчава образуването на колаген - благодарение на наличието на ензим, наречен пепзим в нея.

Смесете 2-3 капки сок от лимон към папая на каша и разбъркате добре. Нанесете  и я оставете за 15-20 минути, преди да я отмиете с вода.

3.            Смес от бадеми и мляко:

Известно е, че бадемите възстановяват баланса на влага в кожата. Следователно, използването на смес на мляко и смлени бадеми може да намали сухотата, да направи кожата ви еластична и да ви даде видимо по-светло лице.

4.            Маска с мед:

Медът е отлично вещество, което съдейства за запзване на влагата на кожата, без да я омазнява. Освен това, той е ценен за козметиката като изчиства акне, заздравява белези и изглажда тонуса на кожата. Смесете мед и канела, разбъркайте, оставете в микровълновата печка за 1 минута, нанесете  и я оставете да действа 8-10 минути на лицето ви. Изплакнете я напълно с топла вода и подсушете кожата си.

5.            Маска от краставица и авокадо:

Краставицата съдържа вода, което означава, че хидратира кожата, също така съдържа витамин С, който помага за намаляване на възпаленията. От друга страна, авокадото съдържа масла, които спомагат за поддържане на балансирана текстура на кожата и намаляват възпалението. Набавете си ½ чаша пулпа от авокадо и го смесете с пулпа от краставица. Нанесете и я оставете за около 10-15 минути, след което можете да измиете  с хладка вода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Желатин вместо колаген: народен лек за вашата красота

Знаете ли откъде извира река Огоста?

10 мощни положителни утвърждения на Луиз Хей, с които да промените живота си

Чувствате ли живота си блокиран? 4 знака от Съдбата, че сте на грешен път

Психология на речевата атака: как да се научим да поставяме арогантните хора на мястото им

Ето как да се освободите от лоша карма

Топ 3 на най-красивите скални манастири в България

Ефективното естествено средство за отблъскване на мравките

4 логически задачи, които малко хора могат да разрешат. Можете ли вие?

Интимни отношения на жена с много по-млад мъж: плюсове и минуси

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com