Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 лайфхака за освежаване на интериора с минимален бюджет

04 март 2024, 12:33 часа

Стилен интериор, който ще радва окото в продължение на много години, може да бъде създаден на ниска цена. Експертите споделиха дизайнерски техники, които ще помогнат за това.

Картини

Добро решение за декориране на стени са интериорни картини в същия стил. Освен това, можете да купите платно и да нарисувате картина по номера. Такъв декор ще направи стаята по-голяма и по-удобна, ще отклони вниманието от остарелите тапети и ще скрие неравните стени. Ако не харесвате картини, друго творческо решение е да боядисате стената в бяло и след това да я боядисате с нещо като черно-бяла абстракция.

5 тайни на стилния и модерен интериор: Сега всеки може да се справи с тази задача

Сухи цветя

Сухите цветя са отлична алтернатива на букети от свежи цветя. Можете да купите различни цветя и сами да направите композицията. Бюджетен начин е и ефективен.

Осветление

За да коригирате атмосферата на къщата, да подчертаете различни места в стаята и да подчертаете определени зони, можете да използвате полилеи, подова лампа или гирлянд, висящ над масата. Тази техника ще помогне за зониране на пространството, в резултат на което стаята става по-интересна и дизайнерска.

Текстил

Текстилът ще добави уют към интериора, ще помогне за стилизиране на стаята и ще създаде желаната атмосфера. Например, можете да поставите килим до леглото. Това ще осигури приятно усещане, когато ходите боси или ставате след сън. Правилно подбраните завеси от своя страна създават камерна атмосфера и допълват декорацията на стаята. А най-лесният начин да освежите интериора е одеяло на фотьойл или възглавници на диван.

9 начина да освежите интериора на апартамента за няколко дни

Кутия за съхранение

Кутиите за съхранение са лесен и бюджетен начин да се организирате. Освен това, с тяхна помощ ще освободите апартамента си от визуален шум. Картонените или текстилни кутии могат да се поставят под леглото или в шкафа, а в кухнята – плетени кошници.

Декорът помага да се създаде настроение и да се съживи скучният интериор. Преди това експертите споделиха други начини, които ще помогнат за трансформирането на апартамент без много разходи.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес