5 начинa да организирате времето си по-успешно

1815
5 начинa да организирате времето си по-успешно
Снимка: iStock/Guliver

Един от най-големите проблеми на 21-ви век е как да организираме времето си правилно. Именно заради това направихме тази статия. Вижте какви са те (ако имате време, разбира се): 

1. Разберете и признайте най-важните неща в живота си.

Всеки има неща, които са важни за него. Каквито и да са те, това са нещата, на които ще присъствате ежедневно, дори и само за няколко минути. За да организирате по-добре деня си, признайте, че ще се отдели време на нещата, които са най-важни за вас.

2. Над какво работите днес?

Никой не може да обърне внимание на всичко, което се случва в живота им всеки ден. Всички имаме повече от няколко неща, които искат нашето време. Има доброволчески дейности, приятели и съседи, с които да се регистрирате, рутинни домакински задължения, проекти и нашата работа. Решете къде ще насочите вниманието си днес. Не забравяйте да се съсредоточите върху неща, които поддържат начина, по който искате да живеете. Може да бъде изкушаващо да насочите вниманието си към нещо, което вашите връстници смятат за важно. Съпротивлявайте се на това изкушение, освен ако то не съответства на това, което има значение за вас.

3. Разделете деня си.

За да организирате по-добре деня си, разделете го на сегменти. Планирам една зона на фокус за всеки сегмент от деня. Понякога животът пречи и нещата, върху които искам да се съсредоточа през това време, или се изместват в друго време или в друг ден. Когато това се случи, правя точка за пренасрочване на задачата, която първоначално бях планирал да направя. Не забравяйте, че „по-късно“ не е време. Когато пренасрочвате задача, изберете конкретен ден и час.

Запознайте се с 3-те най-организирани зодиакални знака

Когато колежката до теб организира бюрото си така, че прилича на аптека започваш да си задаваш въпроси, като: „Само аз ли имам пр...

4. Познайте себе си.

Кога правите най-добрата си работа? Признайте си времето на деня, през което вземате най-добрите си решения. Вие сте сутрешен човек? Ако е така, организирайте деня си така, че да извършвате най-облагащата мозъчна работа сутрин и физическа работа следобед. Хората, на които отнема малко повече време да се събудят, може да насрочат мозъчна работа за обяд или вечер. Възползвайте се от личните си сили и по-добре организирайте деня си, така че да свършите най-трудната и предизвикателна работа, когато знаете, че сте в най-доброто от себе си.

5. Освободете място за свободно време.

Позволете си "свободно време" да възстановите мозъка и душата си. Свободното време позволява на ума ни да се лута, което от своя страна приканва към творчество. Чувството е хубаво да няма нищо притискащо през това време. Не е задължително да са часове свободно време - може да са 10 минути. Затворете очи или ако времето е прекрасно, намерете място, където да бъдете навън, вгледайте се в природата и се заредете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com